Demokrasiye ağır Darbe

Demokrasiye ağır Darbe

Denizli Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Av. Mahir AKBABA tarafından Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşmiş ilk askeri darbe hakkında bir açıklama yapıldı.

A+A-

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

27 Mayıs 1960'ta yapılan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşmiş ilk askeri darbedir. Bu darbe demokrasi sicilimizdeki kara lekelerden biridir.

27 Mayıs sabahı Ankara Radyosu’ndan yapılan bir anonsla, ordunun yönetime el  koyduğu duyuruldu. Anonsta, “Bugün, demokrasimizin içine düştüğü buhran ve en son müessif hadiseler dolayısıyla ve kardeş kavgasına mahal vermemek maksadıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri, memleketin idaresini eline almıştır.” deniliyor ve sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruluyordu.

Darbeler Dönemi Başladı

Türkiye’de, bir takım siyasi gerilimler yaşanmış ve nihayetinde Türkiye’de yaklaşık her on senede bir yapılacak darbeler dönemi başlamıştır. Bu şekilde demokrasimiz çok ağır bir yara almıştır.

Bu yaraları ancak eğitimle sarabiliriz. Gelecek nesillere, demokrasinin anlam ve gerekliliğini, fikir ve ifade özgürlüğünü , çok iyi anlatmalıyız ki bu darbeler tarihten ibaret olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.