Demokrat Parti Demokrasi Şehitlerimizin Emanetidir

Demokrat Parti Demokrasi Şehitlerimizin Emanetidir

DP 7 Ocak 1946'da kurulan ve dört yıl sonra yapılan seçimlerde (14 Mayıs 1950'de) 27 yıllık tek parti dönemini sona erdiren, Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa serbest seçimle iktidarı kazanan siyasi partisidir.

A+A-

‘ADNAN MENDERESİN VASİYETİ;DEMOKRAT PARTİNİN KENDİSİNDEN SONRADA MİLLETE HİZMET ETMESİ’

7 Ocak 1946 yılında ‘Yeter, Söz Milletindir’ diyerek, Celal Bayar, Adnan Menderes ve arkadaşlarının önderliğinde, kurulan Demokrat Parti, Türk milletini gerçek demokrasi ile ilk tanıştıran partidir.

 

7 Ocak, sadece bir parti kuruluşundan ibaret değildir. Demokrasiye giriştir, uygar dünyaya adımdır, halkın zaferidir, demokrasinin zaferidir. Demokrat parti bir halk hareketidir. Tüm Türkiye’yi kucaklayan bir ocaktır.

 

Demokrat parti bizlere demokrasi şehitlerimizin emanetidir. Rahmetli Adnan Menderes’in de vasiyetidir rahmetli bu hareketin devamını istemiştir, Benden sonrada bu parti Türkiye’ye memleketime hizmete devam etmelidir demiştir.

 

Demokratlar Türkiye'de demokrasi mücadelesini, her türlü ezaya, cefaya, çileye, canlar feda etmiştir. Demokratlar her dönem dik durmuştur dik durmaya devam ediyoruz.

 

Demokratlar hiçbir dönem bükülmemişlerdir, eğilmemişlerdir. Demokratların demokrasi anlayışı hiçbir zaman ikiyüzlü olmamıştır.

 

DP’nin Türk siyasetinde etkin bir rolü vardır.DP genç, dinamik ve deneyimli kadrolarıyla Türkiye’yi, güvenli bir geleceğe taşımak için milletin emrindedir.

 

Güzel vatanımızın her köşesini yıkılmaz ve sökülmez eserlerle donatan demokrat parti misyon ve vizyonun tek adresi, gerçek sahibi, dün olduğu gibi bu gün de Demokrat Parti’dir. Bu gerçeği kimse görmezden gelmesin. Rahmetli Menderes’i de Rahmetli Özal’ı da kimse siyasi malzeme etmesinler.

 

Bu uğurda şehit olan başta Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan olmak üzere,ve bu davayı bizlere ulaştıran ahirete göçenleri rahmetle anıyoruz dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.