Denizli Barosu'ndan "Etek Boyu Tutanağı" Tepkisi

Denizli Barosu'ndan "Etek Boyu Tutanağı" Tepkisi

İstanbul Anadolu Adliyesi’nde duruşma esnasında hakimin avukatın etek boyunun kısa olması gerekçesi ile tutanak tutturmasına Denizli Barosu’ndan tepki geldi.

A+A-

Denizli Barosu’ndan konu ile alakalı şu açıklama yapıldı:

"Bugün İstanbul Anadolu Adliyesi’nin 2. İş Mahkemesi duruşma salonunda,bir meslektaşımız ifa ettiği kamu görevi sırasında hakim tarafından küçük düşürücü hareketlerle saldırıya uğramıştır. Avukatların, adliyede ve duruşma salonunda hangi kıyafetlerle bulunacağı resmi mevzuat ve yönetmeliklerle belirlenmiştir ve teamüllerle uygulaması yapılmaktadır. Bu konuyla ilgili gerek Türkiye Barolar Birliği’nin gerekse Yargıtay’ın bir çok ilke ve kararları mevcuttur.
Duruşma sırasında haddini ve yetkisini aşarak meslektaşımızın etek boyuna ilişkin tespit yapmaya kalkan ve bu hukuk dışı tespitini kamu görevinin verdiği nüfuzu kötüye kullanarak, duruşmayı izleyen diğer avukatlar ve yazı işleri müdürü eliyle delillendirmeye çalışan hakimin davranışı kişilik haklarına saldırı niteliğindedir.Bu saldırılarını meslektaşımızın etek boyunun fotoğrafını çektirmeye çalışarak devam ettirmiştir.

Akıl Almaz Eylem

Hakimin akıl almaz eylem ve tutumunun yargının saygınlığını kamu nezdinde küçük düşürdüğü açıktır. HSK tarafından söz konusu olayla ilgili acilen tedbiren hakimin duruşmalardan el çektirilmesini, idari soruşturmanın yanında hakimin duruşma sırasında yaptığı eylemleri hakkında cezai soruşturmanın başlatılmasını kararlılıkla talep ediyor ve bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz".

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.