Denizli İl İstihdam Toplantsı Yapıldı

Denizli İl İstihdam Toplantsı Yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Valimiz Şükrü Kocatepe başkanlığında gerçekleştirildi.

A+A-

Valilik Makamı Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Valimiz Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Ticaret İl Müdür V. Abdullah Hasyıldırım ile diğer kurul üyeleri katıldı.

 

Toplantıda Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, bu yılın ocak ve mart aylarına ait verilerin olduğu bilgileri katılımcılarla paylaştı. Genel İşgücü Piyasası Verilerine göre; İşgücüne katılım oranı Türkiye genelinde %50.8 iken, Denizli’de bu oran %57,7, istihdam oranı Türkiye’de %45,9 iken Denizli’de bu oran %54, işsizlik oranın ise Türkiye genelinde %9,7 iken Denizli’de bu oran %6,5 olarak gerçekleşmiştir. 2015 Ocak-Mart döneminde açık iş başvurusu olarak İş-Kur’a 10.492 başvuruya ait Denizli’de açık iş sayısının 7.201 olduğunu söyleyen Giresun, 4.374 kişinin işe yerleştirildiğini işe yerleştirme oranının ise yüzde 60,7 olduğunu söyledi. 2015 yılında kamu ve özel sektör olmak üzere Denizli’de toplam 4.374 kişinin işe yerleştirildiğini söyleyen Giresun, 2015 yılı itibari ile 1.776 engelli vatandaşın kamu ve özel sektörde işe yerleştirildiğini kaydetti. İş ve Meslek Danışmanları performans raporu hakkında da bilgiler veren Giresun, 65 danışmanın 12.865 kişi ile görüşme yaptığını söyledi. Bireysel görüşmeler sonucunda 2.852 kişinin işe yerleştirildiğini, 300 kişinin de yapılan görüşmeler neticesinde kursa yerleştirildiğini söyleyen Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, MEK/İstihdam Garantisiz, İşgücü Yetiştirme Kursları/UMEM, İşbaşı Eğitim Programı(İEP) ve Gişimcilik Programlarında gerçekleştirilen 118 program sonucunda açılan meslek kurslarında 1.378 kişiye belge verildiğini de sözlerine ekledi.

 

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun’ un konuşmasının ardından gündemin diğer maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.