Denizli İstihdam Seferberliğini Sahiplendi

Denizli İstihdam Seferberliğini Sahiplendi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İstihdam Seferberliği 2019 Denizli Buluşması için şehrimize geldi.

A+A-

Denizli’deki TOBB’a bağlı odalar ile borsaların ağırladığı konuklar, Denizli Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nın birlikte hazırladığı İstihdam Seferberliği Denizli Buluşması Toplantısı’nda Denizli iş dünyasına seslendi; istihdam seferberliğini destekleyip, bilfiil yer almalarını, istihdama ve ülkenin kalkınmasına katkılarını artırmalarını istedi.

İstihdam Seferberliği 2019 Denizli Buluşması Toplantısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımlarıyla Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Borsası’nın organizasyonuyla Acıpayam Ticaret Odası, Babadağ Ticaret Odası, Buldan Ticaret Odası, Sarayköy Ticaret Odası ve Tavas Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya katılanlar arasında Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök ile Önceki Dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Üyesi Sema Ramazanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Erdoğan, KOSGEB İl Müdürü Aziz Acar, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdullah Mersin, TOBB Genel İdare Kurulu Üyeleri Mustafa Şadan Eren ile Erdoğan Özegen, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülgen, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Sarıkaya, Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Denizli Ticaret Borsası Meclis Başkanı İbrahim Yayan, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, DENİB Denetleme Kurulu Üyesi Süleyman Kocasert, Acıpayam Ticaret Odası Başkanı Mehmet Sürücüoğlu, Babadağ Ticaret Odası Başkanı Fatih Karakurt, Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Sarayköy Ticaret Odası Orhan Dikici, Tavas Ticaret Odası Başkanı Saffet İnamlık, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, Denizli’deki borsa ve odaların yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Denizli Sanayici, Tüccar ve İş Adamları Platformu üyesi oda ve derneklerin başkanları TOBB Denizli Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu ve Genç Girişimciler İl İcra Kurulu üyeleri ile ulusal ve yerel basın yayın organlarından gazeteciler de yer aldı.

BAŞKAN ERDOĞAN: “İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yaptı. Başkan Erdoğan, “Taş üstüne taş koyup, bir kişiye, bir eve daha iş ve aş olmak için var gücümüzle sürdürdüğümüz bir kampanyadır!” diyerek özetlediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan istihdam seferberliğine, Denizli’deki oda ve borsalar olarak sahip çıktıklarını vurguladı. Erdoğan, “Bizler, bağlı bulunduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımızın nezdinde verdiğimiz sözün arkasındayız… Saygıdeğer iş dünyamızın temsilcileriyle, iş birliği yaparak, gece gündüz demeden elbirliğiyle çalışarak, hep birlikte istihdamımızı artıracağız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’mizi ve Sayın Bakanımızı, Denizli'mizde, yanımızda görmek, bizleri mutlu etmekle kalmayıp, motivasyonumuzu da artırmıştır.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ, BÖLGESİNDE HIZLA YÜKSELEN BİR DEĞERDİR”

Konuşmasında, Denizli’nin girişimciliği ve çalışkanlığıyla, her zaman takdir topladığını da hatırlatan Başkan Erdoğan, “Ülkemizin ilk 10 ihracatçısından, en büyük 8 ekonomisinden biriyiz. Ülkemizin en büyük yem fabrikası, en büyük süt ve besicilik tesislerinden 1'i, 2 büyük ambalaj üretim tesisinden 1'i, 2 en büyük iletken bakır mamulleri üreticisinden 1'i, 5 ambalaj fabrikasından 1'i, 7 emaye bakır tel fabrikasından 2'si, Denizli'mizdedir. Her yıl ortalama 25 şirketimizle, Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçı firması ile Anadolu'nun en büyük 1000 şirketi sıralamalarında yer alıyoruz. Tekstilin anavatanıyız! Türkiye’den ihraç edilen havlunun %70’i, bornozun da %63’ü, şehrimizde üretilmektedir. Avrupa, en önemli dış pazarımız; 3 milyar Dolar’ı aşan ihracatımızın %58'si, Avrupa Birliği ülkelerine yönelik.” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN: “İLK İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNDE, DENİZLİ’DE 20 BİN YENİ İSTİHDAM SAĞLADIK”

Öte yandan, “Bizler, hep beraber, her yeni gün, en azından +1 istihdam daha sağlayabilmek için çalışıyoruz. Çocuklarımızın daha güçlü bir ülkede daha iyi bir gelecek görebilmeleri için varımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz.” diyerek seferberliğin önemine dikkat çeken Başkan Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yürütülen 2017'deki ilk İstihdam Seferberliği'nde, Denizli’de 20.000 kişilik istihdam artışı sağladık. Cumhurbaşkanımızın yeni başlattığı 2019 İstihdam Seferberliği'nde de Mart ayı sonuna kadar olan 3 aylık dönemde 3.500 kişilik istihdam sağlamayı hedefledik, bunu da gerçekleştirmek üzereyiz! İŞKUR, Sosyal Güvenlik Kurumu ve KOSGEB il müdürlerimiz ile ekiplerini, yönetim kurullarımız ve yeni girişimcilerimizle buluşturduk. İmkanları, bir bir anlattık. Her fırsatta üyelerimizi ziyaret ediyor, yeni istihdam seferberliğini tüm ayrıntılarına kadar anlatıyoruz. Günlerdir sosyal medya hesaplarımızdan konuyu kamuoyuna aktarıyoruz; bir fazla istihdam için her işletmeye ulaşıp, her kapıyı çalmaya çalışıyoruz! Meslek komitelerimizi birebir bilgilendiriyor, ulaşabildiğimiz herkesi dijital ortamdaki bilgilendirme postalarımızla aramıza katılmaya çağırıyoruz. Bizim seferberliğimiz, göreve geldiğimiz günden bu yana kesintisiz devam ediyor! Girişimcilik ve mesleki eğitimler verdik; veriyoruz. İstiyoruz ki, insanlarımız iş güç sahibi olsun; bir mesleği olsun hatta iş kurup istihdama katkı sağlasın! Her yıl, girişimcilik eğitimlerimizden 2000’e yakın mezun veriyoruz. Bunların yüzde 10'undan fazlası iş kuruyor ve iş yeri açıyor; en az +1 de istihdam sağlıyor. Şartlar ne derece zor olursa olsun, istihdam temelinde 8 farklı başlıkta getirilen yeni destek ve teşvikler, önümüzü, yolumuzu açacaktır... Bundan sonrası ise sadece harekete geçip bu fırsatı iyi değerlendirmek, işe ve ekmeğe çevirmektir! En başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Bakanım ve Çok Değerli Başkanım, bize olan güveninizi boşa çıkarmayacağız! Burası Denizli; burada daha çok iş var! Burası Türkiye; burada iş var! Ve biliyoruz ki, Türkiye varsa biz de varız; ülkemiz ve ekonomimiz güçlüyse, biz de güçlüyüz!”   

KEÇECİ: “İSTİHDAMI ARTTIRMANIN YOLU, YATIRIMDAN GEÇİYOR”

“İstihdamın bir ülkenin kalkınmasında oynadığı rol, tartışılmaz.” diyerek sözlerine başlayan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise, şunları söyledi: “Özellikle kadın istihdamının, ülkenin geleceği için taşıdığı önemi hepimiz biliyoruz. Denizli’deki 200 bin çalışanın, yüzde 51’i kadındır. Tekstil sektöründeki 55 bin çalışanımızın, yüzde 36’sı da kadındır. Bu memlekette kadının yeri farklıdır. Kadınlar farklıdır; kadının değdiği yer de farklıdır. Biz Denizlililer, kadınları özel bir yerde tutuyoruz. Emek yoğun imalat sektörlerimiz sayesinde, Denizli olarak kaliteli ve sürdürülebilir istihdam yaratıyoruz. İstihdamımızı artırmamızın, hem il hem de ülke ekonomisinde katkı sağlamamızın yolunun da yatırımdan geçtiğini biliyoruz.”

TEFENLİLİ: “DENİZLİ’MİZDE, TARIMA DAYALI GIDA SEKTÖMÜZ BÜYÜYOR”

Denizli’de tekstil, mermer ve metal sektörlerinin yanı sıra tarıma dayalı gıda sektörünün de hızla büyüdüğünü belirten Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, “Tarım potansiyelini daha da arttırmamız gerekiyor. Denizli’ye Jeotermale Dayalı Sera Organize Sera Bölgesi’nin kazandırdık; yatırımcılarımıza, yerlerini nisan ayında vereceğiz. Bunun akabinde Tarıma Dayalı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması gerekiyor. Çünkü, Denizli’mizde adında gıda geçen 1890 işletmemiz var. Bunları bir organize sanayide toplayıp ihracat yapabilir hale getirmeliyiz.” dedi.

Tefenlili, istihdam desteklerinin çok önemli olduğunu da belirterek, iş insanlarını seferberlik teşviklerinden yararlanmaya davet etti. 

HİSARCIKLIOĞLU: “81 İL İLE 160 İLÇEMİZDEKİ ODA VE BORSALARIMIZLA, SEFERBERLİĞE SAHİP ÇIKTIK”

Konuk konuşmacılardan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sözlerinin başında, Denizli’nin tarihi ve ekonomisiyle özel bir yere sahip olduğunu ifade etti. 100 sene önce, İstiklal Harbi’nin ateşinin Denizli’de yakıldığını hatırlatan Başkan Hisarcıklıoğlu, “14 Mayıs 1919 gecesi, İzmir işgale uğramıştı. Hemen ertesi gün bu haberi alan İl Müftümüz Ahmet Hulusi Efendi, Denizli’mizde Millî Mücadele’yi başlattı. Cumhuriyetle birlikte Denizli, bu sefer müteşebbis yönünü keşfetti. İhracata dayalı sanayileşmeyle, ismini marka yaptı. Tekstil, mermer, gıda, yem, ambalaj, bakır mamulleri ve turizm başta olmak üzere, pek çok sektörde, dünya ile rekabet eder hale geldi. Öyle ki, havlu ve bornozda tüm dünya Denizli’yi tanıdı. Öte yandan, Denizli’nin bir şansı da buradaki özel sektörümüzün, birbirinden başarılı ve çalışkan üç başkanımız tarafından temsil edilmesidir. Yürekleri Denizli için çarpan Sanayi Odası Başkanımız Müjdat Keçeci kardeşimi, Ticaret Odası Başkanımız Uğur Erdoğan kardeşimi ve Ticaret Borsası Başkanımız İbrahim Tefenlili kardeşimi kutluyorum. Bu toplantıyı hep birlikte organize ederek, üyelerimizin en iyi şekilde bilgilenmesini sağladıkları için de Denizli, Acıpayam, Babadağ, Buldan, Sarayköy ve Tavas’taki odalarımız ile borsalarımızın yönetimleri ile çalışanlarını, ayrı ayrı tebrik ediyorum.” dedi.

TOBB’a bağlı odalar ve borsalarla, 81 il ve 160 ilçede istihdam seferberliğine sahip çıktıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ulaşabildikleri tüm işletmelere, kampanyaya katılın çağrısında bulunduklarının da altını çizdi.  

VALİ KARAHAN: “TEMEL YATIRIMLARDAKİ EKSİKLİKLERİMİZ TAMAMLANIRSA, DENİZLİ’MİZ ÇOK DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAKTIR”

Konuşmasında Denizli’nin el attığı her konuda üzerine düşeni yaptığını söyleyen Denizli Valisi Hasan Karahan ise, “Buna rağmen, temel yatırımlardaki eksiklerimizden dolayı, işlerimizi çabuk yapamıyoruz. Havaalanımız biraz uzak kalıyor. Denizli-İzmir Otobanı tamamlandığında, ilimiz daha da gelişecektir. Ayrıca, hızlı tren de Denizli’ye gelmelidir. Temel yatırımlardaki bu eksikliklerimiz tamamlanırsa, Denizli’miz çok daha büyük başarılara imza atacaktır. Denizli daha önce üzerine düşeni yapmıştı, bu kampanyada da yapacaktır!” dedi.

BAKAN SELÇUK: “TÜRKİYE, SİZLERİN DE YER ALDIĞI BÜYÜK BİR AİLEDİR”

Son konuşmacı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlık olarak aileyi önemsediklerini ifade ederek, sözlerine başladı. Bakan Selçuk, “Biz, üreten ve çalışan aile istiyoruz.  Türkiye, aslında büyük bir aile... Sizlerle beraber, bu aileyi daha da güçlendirerek, daha ileri noktalara götürmek istiyoruz. Sosyal devlet olmanın gereği olarak, sosyal yardım ve hizmetlerin yanında bizim için en önemli olan bir vatandaşımızın daha iş sahibi olması, üretime katkı sunabilmesi ve evine ekmek götürmesidir!” diye konuştu.

BAKAN SELÇUK: “DENİZLİ, ÇALIŞKAN BİR ŞEHİR”

Bir ülkenin sanayileşmesi ve kalkınmasının kolay olmadığını da dile getiren Bakan Selçuk, “Sizler, işveren olarak, zorlukları biliyorsunuz. Denizli iş insanlarının, girişimci ve çalışkan olduğuna her yerde şahit oluyoruz. Bunun en önemli göstergelerinden biri, Denizli’nin ülkemiz ihracatındaki payıdır. 2002 yılında 680 Milyon Dolar olan Denizli ihracatı, 2018 yılında 3,1 Milyar Dolar’a yükselmiş. 2002’de aktif sigortalı 250 bin iken, bugün 300 bini aşmış durumda. Bunlar, bize Denizli’nin ne derece büyük bir girişimci ruha sahip olduğunu gösteriyor. İstihdam, üretim ve pazarlama zincirini en iyi şekilde değerlendiren Denizli, uluslararası ticarette de gerçekleştirdiği akımlarla, ekonomide sürdürülebilir kalkınmada Türkiye için örnek ve lider şehirlerimizden birisidir. Şehirlerimizin oluşturduğu dinamizm sayesinde de ekonomimiz, 17 yıldır büyüme eğrisini sürdürmekte… 2002’den bu yana, yıllık 5,6 büyüme ortalamasına ulaştık.” dedi.

BAKAN SELÇUK: “DENİZLİ’DEKİ 83 BİN İŞYERİNE, 1,3 MİLYAR TL’LİK TEŞVİK VE DESTEK SAĞLADIK”

Salondaki dinleyicilere, İstihdam Seferliği kapsamındaki teşvikler hakkında da bilgi veren Bakan Selçuk, “18 teşvik mekanizmamız var... Denizli’de 83 bin işyerine 1,3 Milyar liralık teşvik desteği sağlanmış. Denizli hem istihdam artırma, hem de yatırım ve üretim anlamında, çok ciddi bir potansiyele sahip. Bu imkanlardan faydalanın ki, ülkemizi beraber büyütelim. Üretimde ve kalkınmada destek olun ki, ülke olarak birlikte büyüyelim. Denizli’nin yatırımcı girişimci ruhuna güveniyoruz; aynı adımı burada da bekliyoruz. Türkiye’nin gücüne güvenin! Sizlerin girişimleri sayesinde, yatırımcılarımızın, işverenlerimizin ve çalışanlarımızın sayısının, gün geçtikçe daha da artmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

500 KİŞİLİK SALON DOLDU TAŞTI

Etkinlik, Denizli’deki TOBB’a bağlı oda ve borsaların, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Bakan Selçuk’a birer hediye takdim etmesi, onların da DTO, DSO ve DTB Yönetim Kurulu Başkanlarına yeni dönemlerinin hayırlı olması dileğiyle günün anısına hazırlanmış hediyelerini vermesiyle sona erdi.

Etkinliğin sonunda, katılımcılar, konuklarıyla birlikte fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.