Denizli Jandarmasından Özel Denetim

Denizli Jandarmasından Özel Denetim

Denizli İl J.K.lığı trafik ve asayiş timleri tarafından 24-25 Ağustos 2019 tarihlerinde eş zamanlı olarak özel denetim yapıldı.

A+A-

Denizli İl J.K.lığı trafik ve asayiş timleri tarafından 24-25 Ağustos 2019 tarihlerinde, motorlu bisiklet ve motosikletlerin karıştığı trafik kazalarının en aza indirilmesi, sürücülerin trafik kurallarına uyma alışkanlıklarının daha üst seviyeye çıkarılması ve denetim faaliyetleri yoluyla algılanan yakalanma riski duygusunun arttırılması (117) personelin katılımıyla il genelinde, eş zamanlı olarak özel denetim icra edildi.

105 Bin TL Ceza

Cumartesi ve Pazar günü yapılan uygulamada motosikletlerin tescilinin/plakasının bulunup bulunmadığı, muayenesi, sigortası ve ışık donanımı, sürücülerin sürücü belgesi olup olmadığı, kask kullanılıp kullanılmadığı kontrol edildi. Toplamda (1.309) motorlu bisiklet ve motosikletin kontrol edildiği uygulamada (145) sürücüye (105.814) TL para cezası uygulanarak, (51) motosiklet trafikten men edilerek otoparklara çekildi.

Tescil edilmemiş, plakası bulunmayan motosikletlerin çalınmasının, çalıntı olarak alıp satılmasının, her türlü suç işlenmesinde kullanılmasının daha kolay olduğunu belirten yetkililer vatandaşlarımızın bu hususta daha hassas davranmalarını, araçların tescilini, fenni muayenesini ve sigortasını yaptırmasını, ışık donanımlarını sık sık kontrol ederek arızalarını gidermelerini, motosikletlere arkadan çarpma şekilde meydana gelen kazaların ışık donanımı arızasından da kaynaklandığını bildirdi.

Aralıksız Devam Edecek

İlimiz genelinde de motorlu bisiklet ve motosiklet kazalarının yoğun olarak meydana geldiğini, kask kullanmayan sürücü ve yolcuların ciddi şekilde yaralandıklarını ya da hayatını kaybettiklerini, standartlara uygun kask kullanımının ölüm ve ciddi şekilde yaralanmaları % 45 oranında azalttığını belirten yetkililer özellikle küçük yaşta çocuklarımız ile sürücü belgesi olmayan şahısların bu araçları kullanmamalarını belirterek, bu husustaki denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.