Denizli Kayak Merkezi Doldu Taştı

Denizli Kayak Merkezi Doldu Taştı

Denizli'nin Tavas ilçesinde 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da yer alan Denizli Kayak Merkezi'nde vatandaşlar, yoğun tipi ve sisli havaya rağmen kayak keyfi yaşadı. 

A+A-

Denizli Kayak Merkezinde, son günlerde etkili olan yağışla kar kalınlığı yer yer 1 metreye ulaştı. 

Yarıyıl tatilini fırsat bilen ve karın keyfini çıkarmak isteyen birçok kayaksever, merkezde yoğunluk oluşturuyor. 
Şehir merkezine 85 kilometre mesafedeki Tavas ilçesi Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da yer alan 2 bin 420 rakımlı merkeze gelen vatandaşlar, kar yağışı ve yoğun sise rağmen kayak, kızak ve snowboard ile kayarak gönüllerince eğlendi. 

Vatandaşlar kesintisiz 12 kilometre kayak imkanı sunan merkezde soğuk havaya rağmen karın tadını çıkarttı. 
Kimisinin kayak ve snowboard yapabildiği merkezde saatte 1500 kişi taşıma kapasiteli iki telesiyej hava sartlarından dolayı hizmet veremedi. 

Teleski hizmetinden yararlananlar kristal karın üzerinde kaymanın heycanını yaşadı. 

Geçen hafta cuma günü merkezdeki fırtına ve tipi nedeniyle kapanan ve ekiplerin çalışmasıyla açılabilen yollarda çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. 

Kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor 

Kızıyla İzmir'den gelen Adem Canbaşı, ortamın mükemmel olduğunu belirterek, "Tipi ve sise rağmen kayak yapıyoruz. Bu bize engel değil. Gerçekten harika bir ortam var. Bu sahayı yapanları tebrik ediyorum. Kar kalitesi inanılmaz güzel. Kızım çok memnun kaldı." dedi. 

Lise öğrencisi Esma Canbaşı ise tatilde kayak yapmanın eğlenceli olduğunu ifade ederek, "Tatil için en uygun yerlerden birisi. Babamla doğru tercih yaptığım için mutluyum. Soğuk hava bile olsa eğleniyoruz." diye konuştu. 
Bodrum'dan gelen Rasim Yüzer de ilk defa kayak yaptıklarını ve soğuğa bu kadar alışkın olmamalarına rağmen eğlenceli vakit geçirdiklerini söyledi. 

Ayra Yüzer ödevlerini bitirip tatile koştuğunu anlattı.

DENİZLİ (AA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.