Denizli Protokolünden Bayram Mesajı

Denizli Protokolünden Bayram Mesajı

Yarın idrak edeceğimiz Kurban Bayramı ile alakalı Denizli Protokolünden kutlama mesajları gelmeye başladı.

A+A-

Denizli Valisi Hasan Karahan

Sevgili Denizlililer, Sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma duygularının pekiştiği Kurban Bayramı’nı sizlerle birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyim. 

Bir yandan Kurban Bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken bir yandan da 08 Ağustos 2019 tarihinde meydana gelen depremin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaşanan depremden zarar gören ve yaralanan vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  
Kurban Bayramı, biz Müslümanlar için bir ibadet olduğu kadar bütün insanlığı huzur ve esenlik iklimine çağıran evrensel bir mesajdır.

Bu mesajın özü, sevgi ve paylaşmaktır.

Bayramlar; gündelik hayatın yoğun koşuşturması içinde yalnızlaşan ve en yakınlarına bile zaman ayırmakta zorlanan günümüz insanının bir nebze olsun durup düşünmesine, kısır çekişmelerden, anlamsız kırgınlıklardan uzaklaşarak çevresindekileri fark etmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmesine imkân sağlayan özel günlerdir.
Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, nefsimizin ve bencilliğimizin bizi yönlendirmesine fırsat vermeden kırgınlıkları, dargınlıkları zihnimizden ve davranışlarımızdan söküp atmalıyız.

Büyük Türk Milletinin en güzel hasletlerinden olan, yardım etmek, kim olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin güçsüzün, muhtacın yanında olmak anlayışıyla, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, bitap düşmüş yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle, bayram sevincimize onları da ortak etmeliyiz.

Unutmayalım ki, bayramlar paylaştıkça anlam kazanır.

Bayram dolayısıyla yola çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına âzamî ölçüde riayet etmesini, kurban kesimi esnasında temizlik ve çevre sağlığı kurallarına uyulmasını, bunun için gerekli mekânların ve teknolojinin devreye sokulması gibi hassasiyetlere dikkat edilmesini de hassaten rica ediyorum.
Kurban Bayramının tüm İslam âlemi ve dünyada barışın ve esenliğin hakim olmasına vesile olmasını temenni eder; tüm halkımızın Kurban Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini, sağlık içinde nice bayramlara kavuşmalarını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki

Pamukkale İlçesi’nde Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladıklarını bildiren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bayrama hazırız” dedi.

Belediye Başkanı Avni Örki, İslam aleminin en önemli, özel günlerinden olan Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Yerel yönetici olarak, halkımızın bayramlarını en rahat şekilde geçirmeleri için tüm belediye ekiplerimizi seferber ediyoruz. Bu Kurban Bayramı’nda, Pamukkalemiz’e bayram heyecanına haftalar öncesinden kapıldık. İlçe halkımızın, Pamukkale’de en güzel, en rahat Kurban Bayramlarını geçirmeleri için tüm hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

BAYRAM PAYLAŞMAKTIR

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların bayram öncesi, rutin ziyaretlerin dışında, tekrardan ziyaret edilerek, gerek berber hizmetinden, gerekse ev temizliği hizmetinden faydalanmalarının sağlandığını ifade etti. Başkan Örki, “Biz Pamukkale’de büyük bir aileyiz. Her bir vatandaşımızda bizim aile ferdimiz. Aile fertlerimizin mutluluğu bizim için önemli. Biz aile fertlerimizden başladık bayram hazırlıklarımıza. Bununla birlikte, ilçemizde bulunan camilerimizin temizliklerini gerçekleştirdik. Tüm ilçe sokaklarımızın, parklarımızın bakımlarını yaptık. Zabıtamız gerekli yerlerde denetimlerini sıklaştırdı. Tüm bu bayram hazırlıklarımız dışında, bayram için nöbetçi ekiplerimizi belirledik. Kurban kesim yerlerinde gerekli kontrolleri tamamlayarak, halkımıza en güzel Pamukkale’yi sunmak için hazırlandık. Geriye, bayramda bayram coşkusunu hep birlikte yaşamak kaldı”dedi. Pamukkale Belediye Başkanı Örki, bayram mesajına şöyle devam etti;  “Bayramımız mübarek olsun. İnşallah bu kurban bayramı başta ilçemiz olmak üzere ülkemize İslam alemine, hatta bütün insanlığa hayırlara vesile olsun. Bu bayram akraba ilişkilerimizi komşuluk, hiç kimse yok mu diye bekleşen insanların gönüllerine muhabbet tohumları ekilsin. Kurban bayramı hac ibadetinin yapıldığı bayram. Kutsal topraklarda olan Müslümanların haclarını da kabul etsin. Bayram paylaşmaktır da gönlümüzü ve muhabbetimizi de paylaşalım. Güzellikler paylaştıkça çoğalır. Allah kurbanlarınızı kabul etsin. Bu bayram birlik ve beraberliğimizi de daim etsin. Bayramımız mübarek olsun”.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Ali Atlı yayınladığı metinde tüm Denizli halkının ve Babadağlıların bayramlarını kutladı.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı bayram mesajında şunları kaydetti:

“Kurban Bayramı’nın gelmesinin heyecanı içerisindeyiz. Toplumumuza birlik beraberlik dayanışma ve yardımlaşmanın pekiştirildiği bayramlar bizleri bir arada tutan en önemli kültürel değerlerimizdendir. Akrabalık ilişkilerimizin güçlendiği, komşuluk ilişkilerimizin güçlendiği bayramlar bizlere kültürümüzden bir mirastır. Gelecek nesillere taşımamız gereken bu kültürü her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecan ile karşılıyoruz. Tüm Denizli halkının ve Babadağlı hemşerilerimin sağlıklı, mutlu, huzurlu ve birlikte nice bayramlar geçirmesi dileğiyle, Kurban Bayramımızı en içten dileklerimle kutlar, esenlikler dilerim”

Depremzedeleri Unutmadı

Başkan Atlı, bayram mesajının ardından 8 Ağustos tarihinde Denizli’nin Bozkurt ilçesinde gerçekleşen depremde mağdur olan vatandaşlarla dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. Başkan Atlı “Bozkurt İlçesinde meydana gelen deprem hepimizi korkuttu. Depremle ilgili tek tesellimiz can kaybının olmaması. Depremzede olan vatandaşlarımızın bayramını ayrıca kutlarım. En kısa zamanda normal hayatlarına dönmelerini dilerim “ dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.