Denizli'de 207 Kişi Tutuklandı

Denizli'de 207 Kişi Tutuklandı

Denizli Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan 1 haftalık asayiş çalışmalarında 207 kişi tutuklandı.

A+A-

Siber suçlara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; Türkiye genelinde gelen şikayetlerin değerlendirilmesi neticesinde, Denizli ili ve ilçelerinde bulunan şüphelilere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda; müştekilere ait nüfus cüzdan kimliklerini sahte olarak tanzim ederek sonrasında bu kimliklerle birçok ulusal banka şubelerinden sahte banka hesabı açtıkları bu sahte hesaplar üzerinden internette sahte ilanlar vermek suretiyle kaparo adı altında yaklaşık (1) aylık süreçte 100.000 TL suç geliri elde ettikleri tespit edilen (6) şüpheli şahıs yakalanmış şahıslara ait ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda  (2) adet ruhsatsız av tüfeği ile çok sayıda sahte kimlik, sahte hat, sahte hat açma işlemlerinde kullanılan sözleşme formları ve çok sayıda dijital materyale el konulmuş, yapılan işlemler neticesinde  Adli makamlara sevk edilen  şahıslardan (4) şüpheli şahıs tutuklandı.

Adli makamlardan gelen yakalama müzekkerelerine istinaden (153) şahıs yakalanmış, (54) şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

176 Umuma Açık ve İstirahat Eğlence Yeri denetlenmiş, denetlemeler sonucu;

*  (1) aranan şahıs (2) Yoklama Kaçağı tespit edilmiş ve gerekli işlemleri yapılmış,

* (9) İşyerine mevzuat hükümlerine uymamaktan işlem yapılmış, (3) işyerinin ruhsatsız faaliyet gösteren işyerleri olduğu tespit edilerek Belediye ekiplerince mühürlenmiştir.

*  (1) iş yerinde (9) bayanın konsomatrislik yaptığı tespit edilmiş ilgili kurumlara bildirimleri yapılmış, bu bayanlardan (1) tanesinin yabancı uyruklu olduğu tespit edilerek gerekli işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmiştir.                        

Yapılan çalışmalar neticesinde (1) Çalıntı Motosiklet, (1) Change Araç, (2) adet elektrikli motosiklet, (1) Adet Dizüstü Bilgisayar, (5) Adet Ruhsatsız Tabanca, (5) Adet Kurusıkı tabanca, (6) adet  Ruhsatsız Av Tüfeği ve (33) adet fişek ele geçirilmiştir. (Ek-4 (1) sayfa olaylara ait fotoğraflar)

Belirtilen tarihler arasında İlimiz Genelinde Toplam: (34.850) şahsın GBT Sorgusu yapılmış, sorgulamalar sonunda aranması olan (207) şahıs yakalanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.