Denizli'de 23 Nisan Coşkusu ve Heyecanı

Denizli'de 23 Nisan Coşkusu ve Heyecanı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü dolayısıyla Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. 

A+A-

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosunda devam eden törenlerde, temsili olarak Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı olan öğrenciler, çocuklar ile halkın bayramını kutladı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu milletçe birlikte yaşadıklarını belirterek, "Büyük Önderimiz Atatürk'ün ve diğer kahramanların, egemenliğin gerçek sahibi olan halka vermelerinin 99. yılını kutluyoruz. Onlar Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmış bir milletin, aydınlık bir yolda, aklın ve bilimin ışığında ilerleyeceğine, hak ettiği yeri alacağına inanarak ve bu milleten yakışanın sizlerin kendi kendisinin efendisi olmak olduğunu düşünerek bunu yaptılar. Onlar inandılar ki, bu halk en nitelikli temsilcilerini ve yöneticilerini seçecek, barış, huzur ve refah içinde uygarca yaşayacak ve sizlere yani çocuklara, yani yarınlarımıza mutlu bir ülke bırakılacak. Çünkü, sizlerden umutluyuz." dedi.

Coşkulu Kutlama

Yöresel halk oyunları sergileyen öğrenciler şiir okudu, çeşitli gösteriler sundu. Atatürk'ün kendi sesinin dinletildiği etkinlikte öğrenciler, sahnede Türk bayraklarıyla bayram coşkusunu yaşadı. 

Törende, il genelinde resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. 

Törene Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Bilal Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri katıldı.

AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.