Denizli’de 50 Bin 100 Öğrenci Uyum Eğitimine Başladı

Denizli’de 50 Bin 100 Öğrenci Uyum Eğitimine Başladı

Denizli’de 50 Bin 100 Öğrenci Uyum Eğitimine Başladı

A+A-

Denizli’de bu öğretim yılında 13 bin 400 okul öncesi öğrencisi, 13 bin 100 ilkokul birinci sınıf öğrencisi, 14 bin ortaokul birinci sınıf öğrencisi ile 9 bin 600 Ortaöğretim Kurumları öğrencileri uyum eğitimi programı kapsamında başladı.

 

Milli Eğitim Bakanlığınca 11 yıldır uygulanan uyum eğitimi programı 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasından bir hafta önce başladı.

 

Bu yıl daha önceki yıllardan farklı olarak 9. sınıflarda uyum programına alındı. Böylelikle okulöncesi, ilkokul 1.sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. öğrencileri (mesleki eğitim ve imam hatip liseleri hariç) için okul başladı.

 

İl Milli Eğitim Müdür Mahmut Oğuz uyum programı kapsamında yeni okullarında ilk günlerini geçiren Denizli Lisesi’ne öğrencilerini yalnız bırakmadı.

 

2017-2018 eğitim-öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasında, “Kazandığınız okulumuz köklü bir geçmişi olan başarılı bir okulumuzdur. Sizlere en önemli öğüdüm azimli olmanızdır. Sizler azimli ve kararlı olursanız Anadolu lisesi, fen lisesi veya meslek lisesinde okumanız fark etmez. Her koşulda istediğiniz hedefe ulaşırsınız. Okullarımızın üniversitelere yerleştirme oranları yüzde 85’in üzerindedir. Öğretmenlerinize karşı sevgi ve saygı anlayışı içerisinde disiplinli bir eğitim anlayışı içerisinde olursanız başarı kaçınılmazdır” diye konuştu.

 

Müdür Oğuz, “Değerli gençler gelecek sizlerin ve sizleri çok seviyoruz. Bilim ve teknoloji çok hızlı ilerliyor ve gelişiyor.  Her ortamda dile getirdiğim gibi günümüzde beyinler önemli. Atatürk’ün dediği gibi milletçe çok çalışmaya ihtiyacımız var. Yeni okul hayatınızda hepinize başarılar diliyorum” dedi.

 

Denizli’de bu öğretim yılında 13 bin 400 okul öncesi öğrencisi, 13 bin 100 ilkokul birinci sınıf öğrencisi, 14 bin ortaokul birinci sınıf öğrencisi ile 9 bin 600 Ortaöğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne Bağlı Liselerin (Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi) birinci sınıf öğrencisi 11Eylül 2017 tarihleri itibariyle uyum programına başladı.  

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.