Denizli'de 63 Yaşında 2. Sergisini Açtı

Denizli'de 63 Yaşında 2. Sergisini Açtı

63 yaşında 2. Üniversitesinden mezun olacak olan Denizlili esnaf ikinci kişisel akrilik boya resim sergisi açtı.

A+A-

63 yaşında olmasına rağmen, ikinci Üniversiteden iki ay sonra mezun olacak olan Denizli'nin tanınmış esnaflarından Nejdet Sönmez, ikinci kişisel akrilik boya resim sergisi açtı. Anadolu üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameremanlık Bölümü  son sınıf öğrencisi olan Sönmez’in sergisinin açılışına çok sayıda sanatsever katıldı.

ATA TOPRAKLARINA VEFA

Aslen Matematik Öğretmeni olan kısa süre Öğretmenlik yaptıktan sonra ticarete atılan Nejdet Sönmez, ticaret  hayatını bitirdikten sonra resim sanatına merak sardı.

278695977-368900198509948-8878010218915871753-n.jpg

Sönmez, genel olarak çocukluk yıllarını gezdiği ve yaşadığı yerlerin hatıralarını, güzelliklerini tuvale aktarırken bir çalışması dikkat çekti. Aslen Çivrilli olan ressam 846 yıl önce Çivril'de Türk'lerin Bizans Ordularına karşı büyük zaferi Miryokefalon savaşını tuvale aktardı.  Ressam  Sönmez ''Miryokefalon savaşını anlatan ilk tabloyu yapmanın gururunu yaşıyorum. Çivril'de Türk'lerin elde ettiği büyük zaferi resimlemek ilk kez bir  Çivril'liye nasip oldu. Bu tabloyu yaparak Ata topraklarıma ve bölgemizi Türkleştiren, Dedelerimize de vefa gösterdiğimi düşünüyorum. Ayrıca, 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının arefesinde sergi açmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum'' diyerek duygularını dile getirdi.

Nejdet Sönmez'in kişisel sergisi 28 Nisan'a kadar açık kalacak. Sergide 35 çalışma yer alıyor.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.