Denizli'de Hafize Kurban Cinayetinde Karar Verilemedi

Denizli'de Hafize Kurban Cinayetinde Karar Verilemedi

Denizli'de, boşanma aşamasında olan eşi Hafize Kurban'ı bıçakla öldüren ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi ile dava açılan Uğur Kurban'ın yargılanmasına devam edildi.

A+A-

Korona virüs önlemleri çerçevesinde basına kapalı görülen Denizli 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Kurban, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Maktul Hafize Kurban'ın yakınları ile avukatların katıldığı duruşmada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da müdahil olarak hazır bulundu.

Sanık avukatı, cezaevinde sanıkla görüşemediğini ve savunmayı hazırlayamadığını belirterek ek süre istedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 5 Kasım'a erteledi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri sanığa en ağır cezanın verilmesini talep etti.

- Olayın Geçmişi

Pamukkale ilçesinde boşanma aşamasında olduğu eşi Uğur Kurban tarafından 27 Ağustos 2019'da boynundan bıçaklanan 23 yaşındaki Hafize Kurban, olaydan 9 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Tutuklanan sanık hakkında, "tasarlayarak eşi öldürme", "kasten yaralama", "kişisel verilerin kaydedilmesi" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarından dava açılmıştı.

Cumhuriyet savcısı, önceki celse verdiği mütalaada sanığın "tasarlayarak eşi öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

(AA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.