DENİZLİ’DE HALK SAĞLIĞI HAFTASI KUTLANIYOR

DENİZLİ’DE HALK SAĞLIĞI HAFTASI KUTLANIYOR

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, bu yıl ‘Sana En Yakın Hekimin Aile Hekimin’ sloganıyla kutlanan 03-09 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında kendi Aile Hekiminin de görev yaptığı Dr. Munise Özcan Aile Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti.

A+A-

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, 03-09 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında Dr. Munise Özcan Aile Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti. Öztürk, kendi Aile Hekimi Uz. Dr. Savaş Coşkun’un polikliniğine giderek; hem rutin muayenesini yaptırdı, hem de 03-09 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında koruyucu sağlık hizmetlerinde ve sağlıklı yaşam için aile hekimliğinin önemine vurgu yaptı.

Öztürk, Sağlık Bakanlığı’nın hafta kapsamında belirlediği ‘Sana En Yakın Hekimin Aile Hekimin’ sloganında olduğu gibi tüm vatandaşların en yakın hekimleri olarak aile hekimlerine düzenli aralıklarla gitmelerine ve rutin kontrollerini aksatmamaları konusuna dikkati çekti. Hafta boyunca kent merkezi ve ilçelerde birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemini vurgulayan ve bir dizi etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Öztürk, birinci basamak sağlık hizmetlerinde aile hekimliğinin önemini anlattı.

“DENİZLİ’DE HER 3 BİN 100 KİŞİYE BİR AİLE HEKİMİ DÜŞÜYOR”

Hafta dolayısıyla Aile Hekimi Dr. Savaş Coşkun’u ziyaret ettiğini söyleyen Öztürk, “ Hem tekrar bir sağlık verilerimi gözden geçirdik hem de doktorumdan yapmam gerekenler ve belki iş dolayısıyla ihmal ettiğim konular üzerinde bir görüş alışverişinde bulunduk. Aile hekimliği sistemi, uzun yıllardır ülkemizde yaygın olarak kullanılıyor. İlimizde yaklaşık her 3 bin 100 kişiye bir aile hekimi düşüyor. Doğduğumuz andan ölene kadar bütün kayıtlarımız aile hekimimizde var. Aile hekimimiz zaman içerisinde değişse bile o kayıtlar yeni aile hekimimize devroluyor. Özellikle aile hekimlerimiz hem koruyucu sağlık hizmetleri konusunda bizleri bilgilendiriyorlar, hem de kronik hastalıklarımızın takiplerini yapabiliyorlar. Hasta olduktan sonra hastaneye gidip muayene olmak kolay ama önemli olan hasta olmadan sağlıklı yaşamı sürdürebilmek. Bu nedenle Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla özellikle koruyucu sağlık hizmetleri ve kronik hastalıkların takipleri konusunda verdikleri çok kıymetli hizmetleri için tüm aile hekimlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“TÜM HASTA GRUPLARINA HİZMET VERMEKTEYİZ”

Hastaların, sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmek adına aile hekimleri ile sürekli diyalogda olmalarının önemli olduğunu belirten Aile Hekimi Uz. Dr. Savaş Coşkun; “Biz aile hekimleri olarak 7’den 77’ye tüm hasta gruplarına hizmet vermekteyiz. Bu hastaların doğumdan ölüme kadar ki olan süreçte gerek tıbbi bakımları gerek kullanmış oldukları ilaçların düzenlenmesi, gerek kişilerin psikososyal açıdan değerlendirilip bu çerçevede hasta olmadan hastalığını engelleyebilirsek bunu başarı olarak görüyoruz.  Sağlığa ulaşma açısından ikinci basamak ve üçüncü basamaktaki yükleri de almak adına ve birinci basamağı etkili kullanmaları için  hastalarımıza çağrıda bulunuyoruz. Herkes kendi aile hekimiyle biraz daha sıkı diyalog içerisinde bulunursa bundan direkt olarak kendileri fayda göreceklerdir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.