Denizli'de Kaçakçılara Büyük Darbe

Denizli'de Kaçakçılara Büyük Darbe

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından il genelinde kaçakçılık ve organize suçlar ve uyuşturucu kaçakçılığı ile alakalı operasyon yapıldı.

A+A-

Kaçakçılık ve Organize Suçları ;

Denizli genelinde Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ile Emtia Kaçakçılığı konuları ile ilgili yapılan 4 ayrı operasyonda; Tütüncü olarak faaliyetlerin sürdüren işyerlerinde ve şüpheli araçlar ile kaçak satış yapmak isteyen şahıslara yönelik yapılan denetim ve kontrollerde toplam (5) şüpheli şahıs yakalanmış, haklarında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli işlem yapılmıştır.

Yapılan Operasyonlarda;

-5.800 Adet İçi Tütünle Doldurulmuş Dolma Sigara,

-490 Adet Kaçak Eşya (Cep Telefonu Aksesuarı, Şarj Cihazı, Traş Makinası),

-54 Adet Kaçak Cep Telefonu,

-36 Kg. Kıyılmış Tütün,

-11 Kg. Kaçak Çay,

-182 Adet Cinsel İçerikli Ürün  bulunarak el konulmuştur.

Denizli genelinde Silah Kaçakçılığı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda; (5) şüpheli şahıs yakalanmış, Şüpheli şahısların kaldığı ikamette ve kullandıkları araçlarda aramalar yapılmış, yakalanan şüpheliler hakkında 6136 SKM (Ruhsatsız Silah Taşımak ) ve  Silah Kaçakçılığı suçlarından adli işlem yapılmıştır.

Yapılan Operasyonlarda;

-3 Adet ruhsatsız tabanca,

-1 Adet ruhsatsız pompalı tüfek,

 -19 Adet fişek,

-3 Adet şarjör,

-1 Adet bıçak ele geçirilmiştir.

Denizli genelinde Kaçakçılık Suçlarıyla ilgili olarak aranan şahısları yakalamaya yönelik yapılan çalışmalar kapsamında;

-Borçlunun Ödeme Şartını İhlal suçundan hakkında 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan (1) şüpheli şahıs yakalanmış, adli mercilerce tutuklanmıştır.

-5809 Sayılı Haberleşme Kanununa Muhalefet Olmak suçlarından aranan (1) şüpheli şahıs yakalanmış, haklarında adli makamlarca işlem yapılmıştır.

-5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet Olmak suçundan aranan (1) şüpheli şahıs yakalanmış, haklarında adli makamlarca işlem yapılmıştır.

Yapılan çalışmalar neticesinde; (1) adet ruhsatsız tabanca, (19) adet fişek ele geçirilmiştir.   

Uyuşturucu  Suçları;

Çevre illerden Denizli'ye uyuşturucu madde sevk ettiği ve Uyuşturucu Madde Ticareti yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde; ilimiz girişinde yüklü miktarda uyuşturucu madde getirdiği yönünde alınan bilgiler doğrultusunda durdurulan şüpheli araca narkotik madde köpeği Jibby’nin tepki vermesi üzerine, araçta yapılan detaylı aramada, aracın vites kutusunun altına zulalanmış vaziyette satışa hazır, (58) adet, paket halinde toplam (43) gram kokain maddesi ele geçirilmiş,

Yine zehir tacirlerinin ikametlerinde düzenlenen operasyonlarda ikametin farklı bölgelerine zulalanmış şekilde toplam (3) kilo sentetik kannabinoid maddesi, (221) gram metanfetamin maddesi ele geçirilmiştir. İlimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlarından toplam (19) şüpheli şahıs yakalanmış, adli makamlara sevk edilen  şüphelilerden (11) şüpheli şahıs  tutuklanmıştır.

Gerçekleştirilen operasyonlarda;

3 kilo Sentetik Kannabinoid,

1337 gram esrar maddesi,

43 gram kokain maddesi,

2 Adet Ecstasy,

7 Adet sentetik ecza hap,

221 gram metamfetamin maddesi,

2 adet hassas terazi,

1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek ve  9 adet fişek, ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.