Denizli'de Kadına Şiddete Kaşıklı Ve Sazlı Protesto

Denizli'de Kadına Şiddete Kaşıklı Ve Sazlı Protesto

DENİZLİ Kadın Platformu öncülüğünde kadına yönelik şiddet protesto edildi. Evden getirilen kaşıkları birbirine vuran, saz eşliğinde türkü söyleyip oynayan kadınlar, renkli görüntüler oluşturdu.

A+A-

Kentteki 23 kadın kuruluşunca oluşturulan Denizli Kadın Platformu öncülüğünde, 8 Mart Kadınlar Günü'nde, kadına yönelik şiddet protesto edildi. Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyulup saygı duruşunda bulunuylasıyla başlayan etkinlikte bir araya gelen yaklaşık 300 kadın, sonrasında Gazi Bulvarı'ndan Delikliçınar Meydanı'na yürüdü. Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan'ın fotoğraflarının bulunduğu pankartlar taşıyan gruba erkekler de destek verdi.


Platform adına meydanda açıklama yapan Dönem Sözcüsü Cennet Kasapoğlu, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Özgecanlara, Ayşelere, vahşice katledilen, şiddet gören tüm kadınlara ithaf ettiklerini söyledi. Kasapoğlu, "Kadın anadır, emektir, sevgidir, şefkattir. Kadın saygıdır, fedakarlıktır, vatandır. Her güzelliğin arkasında kadının aydınlık yüzü görünmektedir. Bugün bizler şiddete dur demek için, Özgecanlar ölmesin demek için buradayız. Haklarımız için, toplumun eşit, özgür ve çağdaş bireyleri olmak için buradayız" diye konuştu.


Etkinliğe katılan kadınlar emekli öğretmen Zeynep Tekin'in söylediği, sözleri Hilal Nesin'e ait 'Hep Birlikte Gülelim' şarkısına eşlik etti. Evlerinden getirdikleri kaşıkları birbirine vuran kadınlar, şiddete 'dur' dedi. Bir kadın müzisyenin sazla çaldığı 'Cemilem' türküsü eşliğinde; her yaştan ve her kesimden kadın birlik içinde oynadı. Renkli görüntülere sahne olan Çınar Meydanı, kadınlara yönelik şiddeti protesto eden sloganlarla yankılandı. 1 saat süren eylem ardından topluluk sessizce dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.