Denizli’de Kanun Kaçağı İki Kişi Yakalandı

Denizli’de Kanun Kaçağı İki Kişi Yakalandı

Denizli genelinde Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Uyuşturucuya Yönelik yapılan operasyonlarda çok sayıda suçlu yakalandı.

A+A-

Kaçakçılık ve Organize Suçları ;                 

Denizli genelinde Emtia Kaçakçılığı, Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Tarihi Eser Kaçakçılığı konuları ile ilgili olarak her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen 5 ayrı operasyon neticesinde; (7) şüpheli şahıs yakalanmış, Yakalanan şüpheli şahıs haklarında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli işlem yapılmıştır.

Yapılan aramalar kapsamında;

-514 Adet Kaçak Gözlük,

-302 Adet Kaçak Cep Telefonu Aksesuarı,

-33 Adet Kaçak Cep Telefonu,    

-27 Şişe/5 Litre Kaçak Sahte Alkol,

-23 Adet Alkol Üretim Malzemesi,

-80 Adet Tarihi Eser Olabileceği Değerlendirilen Tarihi Eser/Sikke ele geçirilmiştir.

 Akaryakıt Kaçakçılığı

Denizli genelinde Akaryakıt Kaçakçılığı suçunun önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında; yasal olmayan yollarla solvent karışımlı atık yağları toplayarak akaryakıt olarak tekrar piyasaya sürmek isteyen şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonda (1) şüpheli şahıs yakalanmış, şüpheliye ait araç içerisinde adli makamlardan arama kararına istinaden yapılan aramalarda, metal hurda yığınları arasında, branda ile örtülmüş vaziyette plastik tanklar içerisinde herhangi bir lisansı ve belgesi olmayan atık yağ tespit edilmiş, yakalanan şüpheli hakkında 5607 SKM Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli işlem yapılmıştır.

Yapılan operasyonda ele geçirilen 2.000 Litre Karışımlı Akaryakıta  el konulmuştur.

Denizli genelinde hakkında Yakalama emri bulunan ve aranan şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde; Resmi Belgede Sahtecilik suçundan 5 yıl 3 ay ile aranan şahıs ile, Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçundan 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahıs yakalanmış, çıkarıldığı adli makamlarca (2) şüpheli şahıs tutuklanmıştır.

Yapılan operasyonlar sırasında yapılan aramalarda ;(1) adet ruhsatsız tabanca, (3) adet fişek ele geçirilmiş, şüpheli şahıs hakkında 6136 Sayılı Kanun kapsamında Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında kanun kapsamında işlem yapılmıştır.

Uyuşturucu  Suçları;

Çevre illerden Denizli’ye uyuşturucu madde sevk ettiği değerlendirilen şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda; uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen  (18) şüpheli şahıs yakalanmış, çıkarıldıkları adli makamlarca (10) şüpheli şahıs tutuklanmıştır.

Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda;

- 55 gram eroin maddesi,

- 104 adet ecstasy maddesi,

- 28 gram metamfetamin maddesi,

- 49 adet uyuşturucu hap,

- 1 adet hassas terazi,

- 4 adet ruhsatsız tabanca, tabancalara ait 18 adet mermi ele geçirilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.