Denizli'de Köylülerin İsyanı Sonuç Getirdi

Denizli'de Köylülerin İsyanı Sonuç Getirdi

Akis Haber'in gündeme taşıdığı Sarayköy Açık cezaevi mahkumları için Gerali Mahallesine yapılması planlanan rehabilitasyon merkezi ile alakalı flaş bir gelişme yaşandı.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Akishaber tarafından kamuoyuna duyurulan Gerali Mahallesine yapılması planlanan rehabilitasyon merkezi ile alakalı yeni gelişmeler yaşanıyor.

Alınan bilgilere göre Denizli Cumhuriyet Savcılığı ve Cezaevi yönetimi tarafından alınan bir kararla projeden vazgeçildi.

Vazgeçme kararı dün akşam saatlerinde mahallelilere hoparlörden duyuruldu. Haberi alan mahalleli bu duruma çok sevindi.

Ne Olmuştu?

Denizli'nin Sarayköy ilçesi Gerali mahallesinde öğrencisinin az olması sebebi ile kapanan Gerali İlkokulunda yapılan keşif ile buraya tekstil atölyesi yapılacağı ifade edilmiş ama kaymakamlığın aldığı bir karar ile Sarayköy açık cezaevi de yatan mahkumlar için rehabilitasyon merkezine çevrileceğini duyurulmuş bu duruma ise köylüler isyan etmişlerdi.

Akishaber mikrofonlarına konuşan köylüler bu kararın yanlış olduğunu, mahallenin orta yerine böyle bir merkezin yapılmasının doğru olmadığını belirtmişler ve "yetkililer bu sorunumuzu çözmez ve kulak vermezlerse okulun bahçesine çadır kurup oturma eylemi yapacağız." demişlerdi.

İmza toplayan köylülere güzel haber geldi ve projenin iptal edildiği duyuruldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.