Denizli'de Masıt Kültürü Tanıtıldı

Denizli'de Masıt Kültürü Tanıtıldı

"Masıt Kültürünün Tanıtılması ve Yaşatılması" Projesi kapsamında İlçemiz 5. sınıf öğrencilerine Masıt kırığı oyun havaları tanıtımı yapıldı.

A+A-

Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi, Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ve Çameli Halk Eğitimi Merkezinin müşterek projeleri olan etkinlikte Çameli

Yöresi Masıt Kültürünün Tanıtılması ve genç nesillere aktarılması amacıyla üç telli curanın kahramanları tarafından oyun havaları çalındı ve çocuklarımız Masıt Kırığı oyunlarını oynadı.

Çameli Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen tanıtımda Yöresel Sanatçılarımızdan Kapızlı Durmuş Yıldırım, Muhammet Koç 3 telli curası ve türküleri ile katılımcılara bestelerini çaldı.

Eser Erten ve Zeki Akyol Masıt Kültürünün müziğine eşlik ederek Masıt kırıklarını öğrencilerle birlikte oynadı.

Çameli İlçe Mili Eğitim Müdürü Murat Uzun yeni nesillere Çamelimizin yöresel ve kültürler arası bilgi alış verişine katkıda bulunmak, unutulmaya yüz tutmuş kültürel ögelerimizi ve dolayısıyla milli kimliğimizi asırlarca yaşatmak amacıyla bu proje kapsamında 2022 Mart ayında İlçemiz Halk Eğitimi Merkezinde cura ve masıt oyun havaları kurslarının açılacağını belirtti.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Masıt Kültürünü yaşatacak, öğretecek, öğrenecek olan genç nesillerimizdir. Amaç, türkülerimizin 9/8’lik, 9/16’lık ölçülere sahip oyun havamızı, oynanış şeklini yöresel kimliğimizi, kıyafetlerimizi, unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzü tekrardan canlandırmak, kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlamaktır. Bunu önemsiyoruz. Bu projeyle inşallah kültürümüze sahip çıkacağız, onu kayıt altına alacağız ve bu Kültür Projesine yerel yönetimler olarak destek vermeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. " dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.