Denizli'de Meslek Öğrenirken Para Kazanıyorlar

Denizli'de Meslek Öğrenirken Para Kazanıyorlar

Denizli İŞKUR Müdürü Fatih Işık, PASVAK’ta açılan aşçı yardımcısı kurslarını ziyaret etti.

A+A-

Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK); aynı zamanda bir eğitim vakfı olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Pamukkale ve Merkezefendi Halk Eğitim Merkezleri Müdürlükleri işbirliği ve desteği ile, Pasvak Merkezefendi ve Bağbaşı tesislerinde aşçı yardımcısı kurslarını açtı.

22 Kasım tarihinde başlatılan ve haftanın 4 günü süren kurslar, Mart ayına kadar devam edecek. Neredeyse tamamını kadın kursiyerlerin oluşturduğu kurslarda meslek sahibi olmak isteyen kursiyerler, hem farklı yemekler öğreniyorlar, hem de PASVAK personeline yardımcı oluyorlar. İŞKUR destekli kurslardan günlük ücret alan kadınlarımız ev ekonomisine de böylece destek sağlamış oluyorlar.

Kursiyerler ile sohbet eden İŞKUR İl Müdürü Fatih IŞIK ’’Kurs bitmeden önce sizi tekrar ziyaret edeceğiz. Kurs bittikten sonra meslek sahibi olabilmeniz için gerekli firmalarla görüşmeler yaparak inşallah yerleşmenizi sağlayacağız. Şunu da özelikle belirtmek isterim. Böyle elverişli bir ortam sağladığı için PASVAK’ a, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent TOPUZ hocama, yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bu şekilde bir ortam olmasaydı açıkçası bizim bu kursu açmamız zor olacaktı. Emeğin büyük kısmı PASVAK’ a ait. Tüm kurumlar birleşince çok güzel bir proje ortaya çıktı. Kursiyerlerimizin en büyük avantajı toplu yemeklerin nasıl yapıldığını bizzat görmeleri oluyor. İnşallah böyle kurslarımızın devamı gelir. ’’ dedi.

PASVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent TOPUZ ‘’ Proje ortakları olan İŞKUR, İl Milli Eğitim, Halk Eğitim Merkezleri ve PASVAK arasında kamu-sivil toplum işbirliğinin güzel bir örneği oldu. PASVAK olarak yıllardır yemek işini yapıyoruz. Yaptığımız bu işin içine birilerini dahil etmek ve fayda sağlamak çok güzel. Kursiyerlerin, PASVAK personeline yardımcı olması bizim işimizi de hızlandırıyor. Bugün mesela yarının yemeğinde kullanılacak olan havucu el birlik kısa zamanda doğradılar. Sabah teorik ders işleniyor, ara zamanda personelimize yardım ediyorlar daha sonrasında kendi yemeklerini yapıyorlar, kısacası dolu dolu bir gün geçiriyorlar. Bu projedeki tüm kurumlara teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.