Denizli’de Motosiklet Sürücülerine Ceza Yağdı

Denizli’de Motosiklet Sürücülerine Ceza Yağdı

Denizli İl J.K.lığı trafik ve asayiş timlerince 02 Eylül 2020 günü motorlubisiklet ve motosiklet kullanan sürücülere yönelik özel denetim yapıldı.

A+A-

Şehir çapında yapılan kontrollerde motorlubisiklet ve motosiklet kullanan sürücülerin özellikle kask kullanıp kullanmadıkları, motosikletlerin tescilinin/plakasının bulunup bulunmadığı, muayenesi, sigortası ve ışık donanımı, sürücülerin sürücü belgesinin olup olmadığı kontrol edilerek, eksikliği tespit edilen (26) sürücü hakkında idari para cezası uygulanarak, (12) motosiklet trafikten men edildi.

Denetimlerde ayrıca sürücülere, Denizli il genelinde 2020 yılı içerisinde bu zamana kadar (81) motosikletin kazaya karıştığı, kazaya karışan (2) sürücünün hayatını kaybettiği, hayatını kaybeden iki sürücünün de kaskının bulunmadığı, standartlara uygun kask kullanımının ölüm ve ciddi şekilde yaralanmaları % 45 oranında azalttığı, özellikle küçük yaşta çocuklarımız ile sürücü belgesi olmayan şahısların bu araçları kullanmalarının sakıncaları anlatılarak genel trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Uyarıda Bulunuldu

Bu araçlarda bulunan sürücü ve yolcuların gece şartlarında görünürlüğünün önemini de anlatan Jandarma, motosikletlere arkadan çarpma şekilde meydana gelen kazaların ışık donanımı arızasından kaynaklandığı hususlarında da uyarılarda bulundu.

Ayrıca, tescil edilmemiş plakası bulunmayan motosikletlerin çalınmasının, çalıntı olarak alınıp/satılmasının, her türlü suç işlenmesinde kullanılmasının daha kolay olduğu anlatılarak, vatandaşlarımızın bu hususta daha hassas davranmaları istendi.

Kazaların ve bu kazalardaki can kayıplarının en aza indirilmesi için denetimlerin aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.