Denizli'de Önemli Proje MÜSİAD’a Anlatıldı

Denizli'de Önemli Proje MÜSİAD’a Anlatıldı

Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Ortak Çalışma Grubu, sektör mensupları ile bir araya gelmeye başladı.

A+A-

Öncelikle Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyeleriyle yapılan toplantıda, içlerinde Portekizli bir uzmanın da bulunduğu ekip, amaçlana çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, projenin sadece Denizli değil ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Ekibimiz, proje kapsamında ilk olarak MÜSİAD üyeleriyle bir araya gelerek sahaya inmiş oldu. Ekibimiz, bundan sonra da firmalara bilgi verip, ziyaret gerçekleştirecek ve ikili görüşmelerde bulunacak. Denizli tarihinde bütçesi ve büyüklüğüyle bir ilk olan, Avrupa Birliği’nden 5 Milyon Avro hibe alan projemizi daha da geliştireceğiz.” dedi.

DTO personeli ile konunun uzmanı isimlerden oluşan Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Ortak Çalışma Grubu, projeyle ilgili bilgi vermek üzere Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şubesi’nin yönetim kurulu ve üyeleriyle buluştu.

MÜSİAD ŞUBE BAŞKANI AKGÜN: “ÇALIŞMALARINIZI TAKDİR EDİYORUZ”

Toplantı öncesinde konuşan MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Akgün, Başkan Erdoğan’ın Denizli Ticaret Odası’ndaki çalışmalarını takdir ettiklerini ifade ederek, “Tekstille ilgili çalışmalarınız için de tebrik ediyor ve destekliyoruz. Sektör mensubu üyelerimizin, Teknik Tekstil ekibiniz tarafından bilgilendirilmesini talep ettik. Tekstil sektöründeki arkadaşlarımız için düzenlenen bu toplantımızın Denizli’mize de katkı sağlayacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN: “HEDEFİMİZ, 3 YILIN SONUNDA DENİZLİ’MİZDE KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERE GEÇİŞİ SAĞLAMAK”

Denizli adına, katma değeri yüksek üretim yapmak amacıyla bazı çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Projemiz, 5 Milyon Avro bütçesiyle, Denizli tarihinde bugüne kadar yapılmış en yüksek bütçeli Avrupa Birliği Projesi. Teknik Tekstil, içerik bakımından çok önemli. Proje sayesinde, uçaklardan ilaç sanayisine, yanmayan kumaşlardan inşaat yalıtımına kadar çok geniş bir alanda prototip üretimler yapılabilecek. Bunun için Organize Sanayi Bölgesi’nde yerimizi tuttuk. Teknik Tekstil ekibimizin DTO bünyesinde yönetim merkezi olarak kullanacağı ofislerini de açtık. Hedefimiz, 3 yılın sonunda, o güne kadar getirilecek projeleri gerçekleştirerek, Denizli’de yeni sektörler oluşturmak ve katma değerli ürünler ile üretime geçişi sağlamak.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “PROJEMİZ, BÖLGEMİZE VE ÜLKEMİZE DE HİTAP EDEBİLECEK NİTELİKTEDİR”

Teknik ekibin ilk kez MÜSİAD üyeleriyle düzenlenen toplantıyla sahaya indiğini de ifade eden Başkan Erdoğan, “Teknik ekibimiz, bundan sonra da firmalarımıza bilgi verecek; ziyaretler yapıp, ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Projemiz, sadece ilimize değil, bölgemize ve ülkemize hitap edebilecek niteliktedir. Denizli tarihinde büyüklüğü ve içeriğiyle bir ilk olan Avrupa Birliği’nden 5 milyon Avro hibe almayı hak eden projemizi, daha da geliştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

UZMANLAR, PROJENİN DETAYLARINI MÜSİAD ÜYELERİYLE PAYLAŞTILAR

Yapılan açış konuşmalarının ardından, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Ortak Çalışma Grubu’nun Portekizli Takım Lideri Fernando Merino ve İş Geliştirme Uzmanı İlhami Birkan, MÜSİAD üyeleriyle projenin detaylarını paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.