Denizli’de Operasyon: 7 Tutuklama

Denizli’de Operasyon: 7 Tutuklama

Denizli Emniyeti piyasaya sahte para sürmek isteyenlere karşı bir operasyon gerçekleştirdi.

A+A-

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimatlarla yapılan operasyonda 7 kişinin tutuklandığı öğrenildi.

Denizli C.Başsavcılığı ile koordineli olarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizde piyasaya sahte para sürmek isteyen şahıs ve organizasyonların tespit edilerek suçun açığa çıkarılması ve şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışmalara başlanılmıştır.

İlimizde matbaa olarak faaliyetlerini yürüten iki ayrı işyerinde, sahte para basarak yasadışı yollardan çok sayıda banknot paranın temin edildiği, aracı şahıslar vasıtasıyla paraların alışveriş esnasında parça parça kullanılarak piyasaya sürüldüğü ve bu yolla haksız kazanç elde edildiği tespit edilmiştir.

2 İş yerinde Arama

Şüpheli şahısların ve sahte paraların ele geçirilmesi amacıyla yürütülen çalışma 09/03/2020 günü Denizli il merkezinde bulunan 2 işyerinde, 8 ikamette gerçekleştirilen aramalar ile operasyona dönüştürülmüştür.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda bu güne kadar toplam (1.239) adet 50’lik 100’lük banknotlar halinde Sahte Avustralya doları, (1739) adet 100’lük banknotlar halinde sahte İsviçre Frangı, (2) adet sahte para basmak için kullanılan yazıcı, tarayıcı özelliği bulunan cihaz, 1 adet ruhsatsız tabanca bulunarak el konulmuştur.

Operasyon kapsamında toplam (11) şüpheli şahıs yakalanmış, çıkarıldıkları adli mercilerce Parada Sahtecilik suçundan (7) şahıs tutuklanmıştır.

Ayrıca operasyonda yakalanan şüpheli şahıslardan Yağma suçundan hakkında 11 yıl kesinleşmiş ceza ile aranan (1), Yasadışı Yollardan İzinsiz Kenevir Ekmek suçundan 10 Ay kesinleşmiş ceza ile aranan (1), Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Dolandırıcılık, Parada Sahtecilik suçundan toplam 6 yıl hapis cezası ile aranan ve cezaevi firarisi olan (1) şüpheli şahıs üzerinde sahte sürücü belgesi ile birlikte yakalanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.