Denizli'de, Şehitler Unutulmadı

Denizli'de, Şehitler Unutulmadı

Vali Hasan Karahan ve protokol üyeleri, Kur'an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından mezarlara karanfil bıraktı, şehit yakınlarına baş sağlığı diledi.

A+A-

Osmaniye'de askerlik görevini yaparken 1999'da şehit düşen Süleyman Acar'ın annesi Ayşe Acar, "Vatan sağ olsun. Rabb'im vatanımızı, memleketimizi, milletimizi korusun." dedi.

Protokol üyeleri, daha sonra polis şehitliğini ziyaret etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesince de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda fotoğraf sergisi düzenlendi.

Vali Karahan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukluklarında büyüklerinden Çanakkale ve İstiklal savaşları hatıralarını duyduklarını, kendilerinin de torunlarına anlatacakları 15 Temmuz destanı olduğunu söyledi.

Şehitleri minnetle andıklarını belirten Karahan, şunları kaydetti:

"Yedi düvelin bir şekilde dahil olduğu işgal girişimi ve Türkiye'yi parçalama harekatı, o gün milletin göğsünde parçalandı. Darbenin ilk saatlerinden itibaren Denizli halkı da büyük bir kahramanlık örneği göstermiş, darbeye karşı durmuştur. Komando birliklerinin Ankara'ya sevkine engel olarak daha büyük felaketlerle sonuçlanabilecek birtakım girişimleri engelledi, büyük bir kahramanlık gösterdi. Denizli halkına ayrıca teşekkür ediyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da "Çok şükür o karanlık gecenin sabahı aydınlık oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sıhhat diliyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.