Denizli'de Tam Gün Eğitim İçin 800 Derslik İhtiyacı Var

Denizli'de Tam Gün Eğitim İçin 800 Derslik İhtiyacı Var

Denizli genelinde 23 ilkokul, 21 ortaokul ve 4 lisede ikili öğretim yapıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, kentin tamamında tam gün eğitime geçilebilmesi için 800 dersliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

A+A-

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (DESİAD) ziyaret etti. DESİAD Başkanı Ahmet Yavuzçehre ve yönetim kurulu üyelerine Denizli'nin eğitimdeki durumu hakkında bilgi veren Oğuz, kent genelinde tam gün eğitime geçilebilmesi için 800 dersliğe ihtiyaç olduğunu söyleyip destek istedi. Mesleki eğitimde nitelikli eleman sorununu çözmek istediklerini, mesleki eğitimin geliştirilmesi için Güney Ege Kalkınma Ajansı ile proje protokolü imzaladıklarını söyleyen Oğuz, "Mesleki eğitimde ara eleman değil, nitelikli, aranan eleman konusunu çözmek istiyoruz. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Bir çalıştay düzenleyeceğiz. Eğitim camiası, işadamlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızı buluşturarak mesleki eğitimin sıkıntılarını ve sorunlarını farklı platformlara taşıyacağız. Cumhuriyet'in 100. kuruluş yılında gerek mesleki eğitim alanında gerek okul öncesi, temel ve ortaöğretimde Denizli'yi üst sıralarda göreceğimiz bir konuma taşımak istiyoruz. Meslek liselerinde ve çıraklık eğitim merkezlerinden okuyan öğrencilerimizi iş dünyasının istediği eğitimleri almış ve donanımlı mezun etmek istiyoruz" dedi.

30'A YAKIN OKUL İHTİYACI

Denizli'de bazı okullarda ikili öğretim yapıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Denizli'de tüm okullarda tam gün eğitime geçmek istiyoruz. 23 ilkokulda, 21 ortaokulda ve 4 lisede ikili eğitim öğretim yapılmakta ve okullarımız sabah 07.00'den akşam 19.00'a kadar eğitim hizmeti vermeye çalışmaktadır. Şu anda sınıflar aşırı kalabalık. Tam gün eğitime geçmek için tüm ilçelerde yaptığımız çalışma sonucu 800 derslik ihtiyacı olduğunu gördük. Bu da 25-30 okul demek. Denizli'deki hayırseverlerimizin desteği ile bu okulları hızlı bir şekilde yapabileceğimize inanıyoruz. İş dünyasından da bu konuda destek bekliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.