Denizli’de Tarihi Köprü İçin Müjdeli Haber

Denizli’de Tarihi Köprü İçin Müjdeli Haber

Denizli’nin Çal ilçesinde bulunan tarihi Tozlukara Köprüsü’nün restorasyonu için 17 Ocak Pazartesi günü proje ihalesi yapılacak.

A+A-

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Definecilerin talan ettiği Roma döneminden kalma tarihi köprüyü kurtarmak için yıllardır çabalıyorduk. Sonunda müjdeyi aldık” dedi.

Roma döneminde inşa edilen ve Selçuklu döneminde de Türk mimari tarzına göre restore edilen, geçmişte ticaret köprüsü olarak kullanılan Tozlukara Köprüsü için müjdeli haber geldi. Yıllardır definecilerin talan ettiği köprü, yıkılmaya göz dikmişti. Köprünün içinde bir teneke dolusu altın saklandığına inanan defineciler yıllardır tarihi köprüde kaçak kazı yapıyordu. Köprü yıkılmaya yüz tutarken, Belediye Başkanı Fethi Akcan, ilgili mercilere defalarca yazılı ve sözlü müracaatta bulundu.

AKCAN’IN TALEBİNE OLUMLU YANIT GELDİ

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü Köprüler Başmühendisliği’nin tarihi Tozlukara köprüsünün restore edilmesi için haber geldiğini müjdeledi. 17 Ocak Pazartesi günü yapılacak olan proje ihalesinin ardından çalışmaların kısa süre içinde başlamasını beklediklerini söyleyen Akcan, “Yıllardır köprüde altın olduğuna inanan defineciler kaza kaza neredeyse köprüyü yıkacaktı. Roma döneminden bu yana ayakta kalan köprüyü sonunda kurtaracağız. Çal halkı adına ilgili birimlere ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.