Denizli’deki Trafik Denetimleri Artırılacak

Denizli’deki Trafik Denetimleri Artırılacak

Trafik Denetimleri Sıklaşıyor

A+A-

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada Denizli genelinde geçen hafta 138 kaza meydana geldi.

 

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri geçen hafta 12 bin 622 aracı kontrol etti. Merkezde 92 kaza meydana geldi. Motosiklet ve elektrikli bisikletlerin yüzde 20’si kazaya karıştı. Trafik kazalarıyla ilgili Denizli Emniyet Müdürlüğü denetimlerin artırılacağını, motosiklet ve elektrikli bisiklette ise kask denetimlerinin artırılacağını açıkladı.

 

Bu kontroller sonucunda; hız ihlalinden, kırmızı ışık ihlalinden, seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmek, emniyet kemeri ve kask takmamak, alkollü olarak araç kullanmak,             ehliyetsiz, yetersiz ehliyet ile araç kullanmak, görüşü engelleyici eşya, süs (filmli cam) kullanmak, muayenesiz araç kullanmak, durak harici ve fazla yolcu almaktan, arızalı takograf ile taşıma sınırı üzerinde yük almak (tonaj), Karayolları Trafik Kanunun diğer maddelerini ihlal ettikleri görülmüş, ayrıca kusurlu ve eksiği olan araçlar trafikten men edildiği bildirildi.

 

Geçen hafta Denizli merkezde 39 yaramalı kaza ve 53 maddi hasarlı olmak üzere toplam 92 kaza meydana geldi. Kazaların yoğun yaşandığı bölgelerde trafik denetimleri artırılacak. En çok kaza Acıpayam Yolu, İzmir Yolu, İstiklal Caddesi ve 29 Ekim Bulvarı’nda gerçekleştiği; kazaların ise daha çok dönüş, hız kurallarına uymama, kavşaklara yaklaşırken yavaşlamama, kavşaklara geçiş önceliğine uymama ve yakın takipte arkadan çarpma kusurlarından dolayı meydana geldiği açıklandı.

 

Açıklamada Denizli’de meydana gelen yaralanmalı kazaların yüzde 20’sine Motosiklet ve Elektrikli bisikletlerinin karıştığı, yaralıların ise yüzde 33’ünün motosiklet sürücüleri ve arkalarındaki yolcu konumunda bulunan vatandaşların ve yayaların olduğu tespit edildiği, kazalara karşı koruyucu kask takmayan ve kural ihlali yapan motosiklet sürücülerine yönelik olarak, denetimlerin kararlılıkla devam edeceği bilgisi de yer aldı. 

 

Basın açıklamasında ayrıca, yaz mevsimi olması ve ilimizden tatil yörelerine geçiş yapan araç sayısında artış olmasından dolayı, Ankara, İzmir ve Antalya yolu üzerinde, özellikle gün doğumu ve gün batımı saatlerinde tan yeri uygulamaları yapılarak sürücülerin dikkatlerini çekmek sureti ile uykusuz ve yorgun araç kullanmamaları konularında bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verileceği ve kazaların azaltılmasına yönelik olarak denetimlere devam edileceği söylendi.

 

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün sorumluluk bölgesinde ise 25 yaralamalı kaza ve 21 Maddi Hasarlı kaza olmak üzere 46 kaza meydana geldiği açıklandı.  Kazaların azaltılması için, kazaların yoğun olarak meydana geldiği güzergâhlarda, sürücülerin yaptıkları kural ihlallerine yönelik olarak ve kurallara uymalarını sağlamak için seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, emniyet kemeri ve cep telefonu denetimlerine ağırlık verileceği belirtildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.