Denizlili Hayırsever Hizipçi Yapılanmadan Şikayetçi

Denizlili Hayırsever Hizipçi Yapılanmadan Şikayetçi

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, içinde Acıpayam Meslek Yüksekokulu kütüphanesinin de yer aldığı üç kütüphane açan ve buralara binlerce kitap bağışlayan ilçenin önde gelenlerinden Şeref Eraydın, açtığı bir kütüphanenin talan edilmesinden şikayetçi.

A+A-

Basına bir açıklama yapan Eraydın, “İnancım doğrultusunda kültür ve kütüphane çalışmalarımı tek başıma yürüttüm. Aylık gelirimin yarısını buralara harcadım ve harcamaya da devam ediyorum. Çalışmalarımda yardım eden ve akıl danıştığım, geçen senelerde milli eğitim şube müdürü sayın Tevfik Kılınç bey vardı. Şimdi de, Acıpayam Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi sayın İkbal Vurucu bey var. En yakınlarımdan bile destek görmedim” diyor.

Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bir kütüphane açan Eraydın, buraya on bin kitap bağışlayarak öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulundu. Aynı şekilde, Acıpayam Engelliler Derneği’ne de bir kütüphane açmış fakat burada bazı sorunlarla karşılaşmış ve “Acıpayam Engelliler Derneği Şeref Eraydın Kütüphanesi” adını değiştirerek “Acıpayam Belediyesi Şeref Eraydın Kütüphanesi” olarak adı değiştirmek zorunda kalmış. Bu süreçte Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan’dan büyük destek görmüş.  

Hizipçi yapılanmadan şikayetçi

Engelliler Derneği’ndeki hizipçi yapılanmadan şikayetçi olan Eraydın, derneğin engellere hizmeti bırakarak bir akraba ve eş dost derneği haline dönüştürülmesinden şikayetçi. Yönetimin kitaplardan rahatsız olduğunu söyleyen Eraydın, Dernek için kütüphane kurma çalışmalarını şöyle anlatıyor:

“Engellilere hizmet ediyorum diye nasılda sevinmiştim. Acıpayam Engelliler Derneği başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, servet harcadığım kütüphaneyi talan ettiler. Benim yakınmam engelliler derneği başkanından ve yönetim kurulundandır. Kitaplar kayboldu. Talan oldu. Hurdalık oldu. Kütüphaneyi depo gibi kullandılar. Şeref Eraydın Kütüphanesi ismini silenler oldu. Çok üzücü oldu. O zamanın yöneticileri, Şeref Eraydın Spor Salonu veya toplantı salonu yazmayı tasarlamışlardı. Öyle olsaydı yine de silecekler miydi? Acaba... Benim şana, şöhrete, reklama ihtiyacım yok. Başkalarına özendirici olsun. Belki başkaları da kıskanır eğitime yararlı hizmet ederler diye düşünmüştüm. Ama, kıskanma aksi yönde oldu. Şeref Eraydın Kütüphanesi ismini sildiler. Bu kültür ve kütüphane hizmetlerimi böyle yapmalarını yadırgadım, üzüldüm.”

En son Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu Kütüphanesine on bin kitap bağışlayan Şeref Eraydın daha ihtiyacı olan pek çok okula kütüphane kurma görevini yerine getireceğini söylüyor. Kütüphanelerin açılış törenlerinde, Belediye Başkanı Sayın Dr. Hulusi Şevkan, Acıpayam Kaymakamı ve diğer resmi ve sivil kurumların yetkililerinin katıldığını belirten Eraydın, kütüphanelerin devamı ve geliştirilmesi için protokol imzalandığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.