Denizlili karı koca Türkiye'de bir ilke imza attı

Denizlili karı koca Türkiye'de bir ilke imza attı

Denizli Erbakır Fen Lisesi mezunu akademisyen girişimci Doç.Dr.Hilal Özen ve Denizli Anadolu Lisesi mezunu eşi Ömer Özen, aynı hastalıktan muzdarip kişileri bir araya getirebilmek için sosyal internet ağı kurdu.

A+A-

Kadın girişimci Denizlili Doç. Dr. Hilal Özen ve eşi hastalık arkadaşım sloganıyla yola çıkarak ‘MateHand’ isminde sosyal ağ kurdu. Ağın içinde farklı konuşma odaları oluşturan Özen çifti, bu odaları hastalıklara göre ayırdı. Odalara giren vatandaşlar bu sayede kendi kaderini yaşayan diğer hastalarla dertleşme ve tavsiyeler sunma imkanı buldu.

Türk insanının sosyal medyada paylaşım yapmaya çok yatkın olduğunu gözlemlediğini söyleyen Doç. Dr. Hilal Özen çifti, TÜİK verilerine göre sağlık konularında internet üzerinde oldukça fazla arama yapıldığını saptadığını belirtti. Bu iki önemli unsurun ‘MateHand’ın doğmasında büyük etken olduğunu ifade etti.

“İNSANLARLA BAĞ KURMAYI VE DERTLERİMİZİ PAYLAŞMAYI SEVİYORUZ”

Çift kurduğu sosyal ağa ilişkin yaptığı açıklamada, “MateHand projesi aslında bir ihtiyaçtan doğdu diyebiliriz. Son zamanlarda özellikle pandemiyle beraber çok dijitalleştik. Zaten Türkiye olarak önde gidenlerdeniz. Her yaş grubunda insan internet kullanıyor. Onun dışında sosyal medyada paylaşım yapmaya çok yatkınız. Millet olarak paylaşmayı, insanlarla bağ kurmayı ve dertlerimizi paylaşmayı seviyoruz.

Dolayısıyla MateHand’de böyle bir vizyonla yola çıktı. İnternette en çok neleri arıyoruz gibi araştırma yaptığınızda TUİK verilerine göre sağlık alanında araştırma çok yapıldığı ortaya çıkıyor. Paylaşmayı sevdiğimiz için biz bu iki kısmı birleştirmiş olduk. Aslında geleneksel ve dijitalleşme tarafı. Çünkü normalde hastalıklarla alakalı bazı mecralarda gruplar var.

Ya da bazı kurumlarda bu konu hakkında konuşulan başlıklar var. Bizde bu ihtiyacı ekibimizle birlikte görmüş olduk. İnsanların hastalıklarını, dertlerini dijital ortamda paylaşabilecekleri dijital platform geliştirdik. Bu platformda her türlü şey var. Sadece fiziksel hastalıklar yok. Ayağınızdaki nasırdan, şeker hastalığına ve evlilik ile alakalı herhangi bir problemi insanlarla dertlerinizi paylaşabileceğiniz platform” dedi.

Çiftin matehand isimli uygulamasına Android ve İOS platformlarından ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.