Denizlili Şehit Özel Harekatçı Veli Kabalay'ın Adı Iğdır'da Yaşayacak

Denizlili Şehit Özel Harekatçı Veli Kabalay'ın Adı Iğdır'da Yaşayacak

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde İran tarafından teröristlerce açılan ateşle 14.05.2021 tarihinde şehit olan Özel Harekat Polisi Veli Kabalay görev yaptığı Iğdır emniyet müdürlüğünde dualarla anıldı.

A+A-

Iğdır Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen programla iki camide ve Doğubayazıt yolu Ağrı Dağı eteğinde bulunan Özel harakat şubesinde mevlit ve Kuran-I kerim okutulan şehit Polis Veli Kabalay’ın adının verildiği Halfeli beldesindeki Şehit Polis Veli Kabalay ana okulu ziyaret edilerek öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
    Iğdır Özel harakat  şubesinde yapılan anma programına Iğdır valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim,Cumhuriyet başsavcısı Serkan Başaran, 5. Hudut Alay Komutanı Albay Ramazan Sedat Baş, Jandarma komutanı Albay Nejdet Karaca,Emniyet Müdürü Dr.Oğuzhan Yonca,Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ve davetliler katıldı.
    Burada okunan mevlit ve Kuran-ı Kerimden sonra şehitler için dua okundu.Şehit polisin kızına öğrencilerin yazdığı mektup gönderilecek.
          Iğdır valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, yaptığı konuşmada” Vatan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.Vatan toprağı,bayrağı için bu vatanın birliği ve beraberliği için şehit olanlarımız rahmetle anıyoruz. Onların emanetlerine her zaman sahip çıkacağız. Kızına ailesine sahip çıkacağız. Şehitlerimizi unutmayacağız. Bu vatan bu toprak kolay kurtarılmadı. Kurulmadı. Ülkemiz kurulan tuzaklarla tehlikelerle karşı karşıyadır. Allah birliğimiz beraberliğimiz bozmasın. Şehidimize ve kızına mektup yazan çocuklarımız kutluyorum. Vatanımıza sahip çıkacağız. Bu coğrafya çok zor bir coğrafya bu coğrafyada yaşamak toprağımıza sahip çıkmak görevimizdir. Bu coğrafyada Veli gibi kahramanlarımız her zaman çıkacak vatanı kuruyacaktır.”dedi.
    Lise öğrencisi Aras Yaşar,şehidin 2 yaşında ki,kızı Asel’e yazdığı mektubu okudu.Mektupta,sevgili Asel,görüpte tanıyamadığın baban hayal ettiğinden  daha cesur adamdı.Bende senin babanı görmedim.Ama görmüş ve tanımış  gibi seviyor ve saygı duyuyorum.İleride babanın herkes tarafından bilinen ve tanınan bir kahraman olduğunu sende anlayacaksın.her ne kadar baba özlemi çeksen de onun ismini duyduğunda gururlanacaksın.Her baba sözünü duyduğunda üzüleceksin.Ama onun bir kahraman olduğunu hatırlayınca sevince boğulacaksın.Herkes kendi babasını severken senin babanı bütün Türkiye sevecek ve saygı duyacak.Bu mektubu ben bir abin olarak yazıyorum ve acını paylaşıyorum.Kendini şanslı bir birey olarak görmeni istiyorum.Şehit evladı olmak herkese nasip olmaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.