Denizlili ülkücülerden imzacı akademisyenlere sert tepki

Denizlili ülkücülerden imzacı akademisyenlere sert tepki

Denizli Ülkü Ocakları, bir grup akademisyenin Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde yapılan terör operasyonlarıyla ilgili  yayınladıkları  bildiriye sert tepki gösterdi.

A+A-

“REDDEDİYORUZ”

PAÜ Ülkü Ocakları Teşkilat Başkanı Hasbi Atak, yaptığı basın açıklamasında bildirinin teröre destek amacı taşışını söyledi.

Bildiriyi şiddetle reddettiklerini kaydeden Atak, “Bilindiği üzere Devletimizin Doğu ve Güneydoğu’da PKK’ya karşı yapmış olduğu operasyonlardan rahatsız olan ve oradaki masum ve sivil halka katliam yapıldığı yönündeki asılsız haberler doğrultusunda kendilerine önlerindeki araştırma görevlisi Yrd. Doç.  Doç. Prof gibi ünvanlardan dolayı akademisyen diyen 1128 zavallının imzaladıkları teröre destek bildirisini pamukkale üniversitesi ülkücüleri olarak reddediyoruz ve bu şahısları tanımadığımızı buradan Türk halkına bildiriyoruz. Bizler 2010 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğrencisi Hasan Şimşek ve gecen yıl Ege Üniversitesi Öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizi şehit eden eli kanlı sözde üniversite öğrencisi olan teröristler bunlara destek olan basta rektörler fakülte dekanları ve kendilerine akademisyen diyen zavallıları unutmadık.2009 yılında çözüm adı altında başlatılan ihanet süreci ile beraber illerde Valileri ve güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlayarak ilim yuvası olan üniversitelerde eli kanlı katillerin serbestçe dolaşmasına izin veren bu hükümettir.  Türk Milliyetçilini kendisine yol edinmiş olan Ülkü Ocakları mensubu olan bizler gerekirse milyonlarca Ruhi Kılıçkıran, Dursun Önkuzu, Fırat Yılmaz Çakıroğlu olur bu uğurda canımızı veririz. gerekirse Atilla olur Tanrı’nın gazabını bu hainler ve koruyucularına kusarız” diye konuştu.

“İHANET İÇERİSİNDELER”

PAÜ Ülkü Ocakları Öğrenci Konseyi Başkanı İbrahim Burak Mertoğlu da yaptığı açıklamada bildiriye imza atan akademisyenlerin ihanet içerisinde olduklarını belirterek,  “11 Ocak 2016 tarihinde kendilerini akademisyen ve araştırıcı olarak tanımlayan 1128 şahıs bir araya gelerek barış için akademisyenler inisiyatifi altında “Bu suça ortak olmayacağız” adlı bildiriyi yayınlayıp imza atarak ne denli büyük bir ihanet içerisinde olduklarını ortaya koymuştur. Bu kabul edilemez bildiride T.C Devletinin, ülkemizin Güneydoğu Anadolu bölgesinde kasıtlı ve planlı bir kıyım gerçekleştirdiği yer almakta, devletin başta kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı katliam gerçekleştirdiği ve bilinçli olarak sürgün uyguladığından bahsedilmektedir. Ayrıca bu 1128 kendini bilmez; devletin vatandaşlarına şiddet uyguladığını ve bu ülkenin akademisyenleri olarak bu suça ortak olmayacaklarını dile getirmektedir. Kendilerini akademisyen olarak nitelendiren bu zavallı insan topluluğu ya kullandıkları cümlelerin ve tabirlerin ne anlama geldiğini bilmemektedir ya da müthiş bir aptal cesaretiyle hareket etmektedir. T.C devletinin kasıtlı ve planlı bir kıyım gerçekleştirdiğini söylemek Güneydoğu’ da bölge halkları üzerinde devletin katliam gerçekleştirdiğini iddia etmek kahraman Türk askerine, vatanperver Türk polisine katliamcı yaftası yapıştırmak kimsenin haddi dahi değildir” diye konuştu.

“GAFLET, DELALET VE HİYANET”

Söz konusu bildiriye PAÜ’den bir akademisyenin de imza attığını belirten Mertoğlu, şunları söyledi:   “Bu bildiri rezaletinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ilgili kurumlar olan üniversiteleri görevini yapmaya çağırmış, YÖK teröre destek veren bu bildirinin akademik özgürlük ile bağdaştırılamayacağına vurgu yapmıştır. Pamukkale Üniversitesi Senatosu ise, akademisyen sıfatıyla terörün ve bölücü unsurların yanında yer alarak açıkça gaflet, delalet ve hatta hıyanet çizgisinde olduğunu belli eden birtakım kişilerin bildirisini nefretle kınıyoruz açıklamasında bulunmuştur. Ne yazık ki üniversitemizden bir sözde akademisyen de bu bildiriye imza atmıştır. Bu şahsın üniversitemiz öğrencileri nezdinde güvenilirliği kalmamış olup mevcut imza bildiriden geri çekilse dahi Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin tavrı değişmeyecektir. Bizler T.C Öğrenci Konseyi Başkanlıkları olarak siyasi hükümetlerin geçici, devletin baki olduğu düşüncesine bağlı olarak vatanımızın, milletimizin ve tüm milli- manevi değerlerimizin arkasında durarak devletimizin güvenlik güçlerinin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Üniversitelerde terör faaliyetlerinin gün geçtikçe arttığını, gerekli

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.