Denizlili Yağız'ın Tek Umudu ABD'deki Tedavi

Denizlili Yağız'ın Tek Umudu ABD'deki Tedavi

Denizli ili Acıpayam ilçesinde Yağız Alp Yılmaz'ın yardımınıza ihtiyacı var.

A+A-

Denizli ili Acıpayam ilçesi Kelekçi Gazi Ortaokulu’nda görev yapan öğretmen Ramazan Yılmaz’ın 21 Ağustos 2019 doğumlu oğlu Yağız Alp Yılmaz. Henüz daha 3 aylıkken ölümcül SMA TİP-1 teşhisi kondu. Şu an 16 aylık ve 13 aydır bu hastalıkla mücadele ediyor.

Küçük Yağız şu anda devletin temin ettiği “Spinraza” ilacını kullanıyor. Fakat bu ilaç sadece hastalığın ilerleyişini yavaşlatmak adına kullanılan bir ilaç. Yani hastalık her geçen gün ilerliyor. Hastalık ilerleyici ve hastayı öldürecek bir güce sahip. Hastalıktan dolayı ölen birçok bebek var.

Bu hastalık için Amerika’da “Zolgensma” adında bir gen tedavisi var ve sadece 2 yaşa kadar uygulanırsa büyük etki gösteren bir tedavidir. Küçük Yağız, resimlerde her ne kadar sağlıklı gibi görünse de bacaklarını kullanamıyor, uzun süreli oturamıyor ve yeme içmede zorlanıyor. Bunların sonucunda nefes alışverişleri de bir hayli zorlaşıyor.

Aile bebeklerinin bu tedaviyi olması için bu bağış kampanyasını başlattı. Miktar yüksek olsa da umut büyük. Aile bebeklerini bu hastalığa kurban etmek istemiyor.

Ramazan Yılmaz 05434409416

Kuveyt Türk:TR93 0020 5000 0968 8233 7000 01 Yağız Alp Yılmaz

Haydi Denizli Yağız Alp Yılmaz'a yardım elini uzat...

Açıklama yok.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.