Denizlililer Pazar gününe dikkat! Hortum ve sel uyarısı

Denizlililer Pazar gününe dikkat! Hortum ve sel uyarısı

İzmir'e doğru yaklaşan ve 30 Eylül Pazar gününde Ege bölgesinde etkili olacak Kırbaç Kasırgasının başta İzmir olmak üzere Muğla, Aydın, Çanakkale, Denizli ve Balıkesir'i de vurması bekleniyor.

A+A-

Akdeniz üzerinden İzmir'e doğru yaklaşmakta olan Kırbaç Kasırgası resmen Yunanistan'ı etkisi altına aldı. İzmir başta olmak üzere Ege kıyılarını da etkileyecek olan Kırbaç Kasırgası'nın Denizli'ye kadar da ulaşması bekleniyor.

 

Ülkemizde şimdiden Kırbaç Kasırgası endişesi baş gösterdi. Yunanistan'da etkili olan ve saatteki hızı bazen 200 kilometreye kadar ulaşan etkili rüzgarlarla birlikte gelen Kırbaç Kasırgası'nın Pazar gününde Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, Denizli ve Balıkesir'i de vurması bekleniyor. Meteoroloji tarafından dün yapılan Orta Akdeniz tropik fırtına uyarısı sonrasında dikkatler Pazar gününe çevrildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı da tekne kaptanlarını bir kez daha uyardı.

 

Ülkemize adım adım kasırga etkisi yaratacak tropikal fırtınanın Yunanistan'ın batısındaki İyon Denizi üzerinde oluşan "Tropical Medicane" olarak adlandırılan kasırga yönünü değiştirmediği takdirde 30 Eylül Pazar gününde Ege kıyılarını vuracak. Tropikal fırtınanın en yıkıcı etkisini, Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir kıyıları hattında oluşturması bekleniyor.

 

Akdeniz bölgesi için oldukça sıra dışı bir doğa olayı olan kasırganın saatte 160 kilometreye ulaşan rüzgârlar üretebileceği de ifade ediliyor.

30 Eylül Pazar Hava Durumu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.