Denizli'ye Makine OSB'de İlk Adım

Denizli'ye Makine OSB'de İlk Adım

DENİZLİ'de Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için ilk adımlar atıldı.

A+A-

Denizli Sanayi Odası, Denizli Makine Sanayici İşadamları Derneği ve Denizli Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'nın ortaklığıyla kurulacak Organize Sanayi Bölgesi'nin hisse oranları belirlendi. Salihağa Bölgesi'nde 1300 dönüm alanda kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi için gerekli uygunluk görüşlerinin alınarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığa başvuru yapılmasına karar verildi.

 

Denizli Sanayi Odası'nın yüzde 55, Denizli Makine Sanayici İşadamları Derneği'nin yüzde 45, Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın yüzde 5 hisse sahibi olacağı Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması planlanan Salihağa Bölgesi'ndeki 1300 dönümlük arazi Vali Şükrü Kocatepe, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Makine Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) Başkanı Faruk Alyaz ve ilgili dairelerin temsilcileri tarafından gezilerek yerinde inceleme ve tespitler yapıldı. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulacağı alanla ilgili kurumlardan en kısa sürede uygunluk görüşünün alınması için çalışmaların yapılması talimatını verdi. Hisse oranlarının belirlenmesinin ardından ilgili kurumlardan uygunluk yazılarının alınmasıyla birlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluş başvurusu yapılacak.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli'nin önemli bir potansiyele sahip olduğu makine sanayisinin sıçrama yapması için Organize Sanayi Bölgesi'nin büyük önem taşıdığını söyledi. MAKSİAD Başkanı Faruk Alyaz ise, Denizli'de makine üretiminin küçük atölyelere sıkıştığını, makine üretiminde ciddi bir bilgi ve tecrübe birikimine sahip Denizli'de organize sanayi bölgesi kurulmasının makine üretiminde teknoloji altyapısını geliştirme, sektörde kümelenme oluşturma ve Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmada önemli bir adım olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.