Depremzedelerin Umudu Kamyonlar Geliyor

Depremzedelerin Umudu Kamyonlar Geliyor

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Acıpayam’daki depremzede vatandaşların barınma sorununun çözüleceğini belirtti.

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Acıpayam’da yaşanan deprem felaketinin ardından depremzede vatandaşların yaralarını sarmak için her türlü adımı attıklarını belirtti.

Devletin ilk andan itibaren tüm kurum ve kuruluşlarıyla deprem bölgesinde olduğunu ve kendisinin de yapılan tüm çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Bilindiği gibi Acıpayam ilçemizde 20 Mart sabahı saat 09.34’de bir deprem afeti meydana geldi. Depremin ardından bölgeye Devletimizin tüm imkânları seferber edildi. Bizler de deprem bölgesine süratle intikal ederek süreci bizzat yerinde takip ettik. Acıpayam bölgemizde depremden etkilenen 25 mahallemiz vardı. 21 Mahallede ve Acıpayam merkezde 2 çadırkent olmak üzere toplam 1.640 çadır AFAD tarafından aynı gün dağıtılarak kısa bir süre içinde kurulumu sağlandı” dedi.

“YAŞAM KONTEYNIRLARI KURULUYOR”

Depremzede vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli olan ödeneklerin aktarıldığını ve vatandaşlara ulaştırıldığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Öncelikli olarak AFAD Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürlüğünden toplamda 1 Milyon 900 Bin TL ödenek kaymakamlık hesabına aktarıldı. 210 kişiye 2 Bin TL, 232 kişiye Bin TL olmak üzere toplam 442 kişiye 652 Bin TL acil ihtiyaçları için ödeme yapıldı. Devletimiz depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gerekli olan tüm adımları atmaktan geri durmamaktadır. Çadır koşullarının elbette kolay olmadığını biliyoruz. Ancak hiçbir vatandaşımızın da mağduriyet yaşamaması için azami gayret sarf ediyoruz. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı ile temaslarımız sonucunda ilk etapta 160 konteynır Acıpayam’daki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere yola çıktı. Yaşam evleri olarak adlandırılan bu konteynırların içinde bir oda, banyo, tuvalet ve mutfak bulunmaktadır. Depremden dolayı kullanılamaz halde olan ve yıkılarak enkazı kaldırılan yerlere ve ilgili vatandaşlara bu konteynırlar kurularak teslim edilecektir. Böylelikle depremzede vatandaşlarımızı çadırlardan kurtarmış oluyoruz. Kalıcı konutların yapımı konusunu da yakından takip ediyoruz. İnşallah kısa bir süre sonra bu hususta da attığımız adımları neticeye taşımış olacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.