Dev Organizasyon Tamamlandı

Dev Organizasyon Tamamlandı

Pamukkale Belediyesi tarafından organize edilen 2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları harika yarış ve görüntülere sahne oldu

A+A-

PAMUKKALE SPORA VE EĞLENCEYE DOYDU

 

Pamukkale Belediyesi’nin en büyük organizasyonlarından bir tanesi olan 2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları, üç gün süresince Denizli halkını hem spora hem de eğlenceye doyurdu.  Meşaleli kortej yürüyüşü ile başlamış olan muhteşem etkinlik kapsamında, sporcular madalyalar için mücadele verirken Sinan Akçıl ve Murat Dalkılıç konserleri ile coşku en üst seviyeye kadar çıktı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 3 gün devam eden spor oyunları ile alakalı olarak, etkinliklerde kendilerini yalnız bırakmayan tüm Denizli halkına teşekkürlerini sundu.

 

Pamukkale Belediyesi çok büyük bir etkinliği daha başarılı bir şekilde bitirdi. İlki geçtiğimiz sene 29 Ekim’de gerçekleştirilen ve çok büyük ilgi gören Pamukkale Spor Oyunları, 4-5-6 Mayıs tarihlerinde “2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları” ismi ile yapıldı. Etkinlik başlangıcında meşaleli kortej yürüyüşü oldu. Denizli protokolü bu yürüyüşe tam kadro katıldı. Dev Türk Bayraklı bu yürüyüş renkli görüntülere de sahne oldu.

 

AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

 

Açılış töreninde konuşmasını gerçekleştiren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, turizm, spor ve gençliğin kendilerinin çok önem verdikleri konular olduğunu, Pamukkale Spor Oyunlarının da bu 3 unsuru kapsadığını, bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmanın kendilerine onur verdiğini, sporun sağlık bakımından çok önemli olduğunu, kendilerinin de bu etkinliklerde sağlıklı bir gelecek için örnek olmaya çalıştıklarını, kendilerinin Pamukkale Spor Oyunları’nı mini bir olimpiyat olarak gördüklerini, 6 branşta ödüllü ve 6 branşta da etkinliklerin olacağını ifade etti.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise Pamukkale Spor Oyunlarının içeriğiyle dikkatleri çektiğini, Denizli halkının spora ısındırılması için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu, kendisi Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve ekibini bu organizasyon için kutladığını dile getirdi.

 

Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise Pamukkale Spor Oyunları ile Pamukkale ve Denizli’nin dünyaya tanıtıldığını, eğitim, spor ve sağlık ile alakalı önemli işler yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, spor oyunları ile halkı spor yapmaya teşvik ettiğini belirtti.

 

Denizli Valisi Hasan Karahan ise Denizli iline geleli daha 1 sene olmadan Pamukkale Belediyesi’nin 2. Defa spor oyunu yaptığına dikkatleri çekerek, Denizli’nin her yönü ile örnek bir şehir olduğunu, Pamukkale Belediyesi’nin bu geniş kapsamlı spor oyununun da şehre spor ile alakalı örnek olmasına destek sağladığını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. 

 

ÜNLÜ İSİMLER PANELE KATILDI

 

Açılış konuşmalarından sonra “Sporda yerel yönetimlerin rolü” başlıklı panel gerçekleştirildi. Merve Toy’un sunumu ila yapılan panelde konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kendilerinin 4 sene evvel kurulan bir belediye olarak sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını, spor, gençlik ve sağlığın kendileri için önem arz ettiğini, bu sebeple 6 ay ara ile 2 defa geniş kapsamlı önemli bir etkinliğin yapıldığını, bundan dolayı da gurur olduklarını ifade etti

 

SİNAN AKÇIL’A BÜYÜK İLGİ

 

Milli atlet Alperen Acet de bireysel sporun güçlüklerini anlatarak, bir çok konuda desteğe ihtiyaç duyulduğunu, hem yerel yönetimler hem de kulüplerin sporculara verdiği desteklerin çok önemli olduğunu vurguladı. “2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları” kapsamında ünlü sanatçı Sinan Akçıl, gençler ile buluştu. Sahnede sevilen şarkılarını söyleyen Akçıl, kendisini izlemeye gelenleri mutlu etti. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yaklaşık 2 saat süren konser sonunda ünlü sanatçıya çiçek verip teşekkürlerini iletti.

 

HEYECAN CUMARTESİ DE DEVAM ETTİ

 

“2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları” PAÜ’de cumartesi günkü karşılaşmalarla sürdü.  PAÜ Spor Salonu’nda taekwondo müsabakalarına ev sahipliği yaparken, Çadır Spor Salonu’nda masa tenisi, açık tenis kortlarında 3x3 basketbol turnuvası, KYK sahası da Denizli’de ilk kez çim hokeyi turnuvasına sahnelendi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, turnuvalarda dereceye giren sporculara ödüllerini organize edilen törenler ile verdi. Aynı gün Pamukkale’de 7. Futbol Şöleni İlkbahar 2018 Halı Saha Futbol Turnuvası’nın final maçı da oynandı ve rakibi İstiklal Dost İstiklalgücü’nü 6-4 yenen Zümrüt Zeytinköy Zümrütspor şampiyonluğa ulaştı. Turnuvada dereceye giren takımlara ödülleri ve kupaları tören ile sunuldu.

 

KOCAÇUKUR’DA SPOR OYUNLARI HEYECANI

 

“2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları”nın son gün etkinlikleri kapsamında Pamukkale travertenlerinin eteğindeki Kocaçukur’da yapıldı.  Sosyal etkinlik alanında Denizli halkı kendilerine hitap eden yarışmalarla eğlenirken, 2. Uluslararası Pamukkale Yarı Maratonu büyük heyecana sahne oldu. Yerli ve yabancı 123 sporcunun katılımda bulunduğu 21 km 100 metrelik mesafeyi 1.05.05’lik bir zamanda koşan Falı Kımıyo Maıyo 1. olurken, Kenyalı Kımutaı Kıplımo 1.05.30 ile 2. ve Faslı Benhadi Youseff ise 1.06.42 ile 3. odu. Bayanlarda ise ilk 3 sırayı alan isimler 1.17.21’lik dereceyle Kenyalı Daısy Jeptoo Kımeli 1., Büşranur Koku 1.17.50 ile 2. ve Elif Dağdelen 1.20.02 ile 3. oldu. Ardından yüzlerce kişi sağlıklı hayat için halk koşusunda ter döktüler. Gün boyuyama paraşütü ve yelken kanat gösterilerinin yanı sıra ok atış gösterileri, sanal gerçek oyun alanları ve balon gösterileri Denizlililerin farklı bir gün geçirmesini sağladı. Pamukkale Belediyesi’nin ikramları da vatandaşlardan tam not aldı.

 

FİNALİ MURAT DALKILIÇ YAPTI

 

Denizli turizmini de hareket getiren “2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları”nın finalinde ise Kocaçukur meydanında Murat Dalkılıç konseri oldu ve müzik ziyafeti  yaşandı. Binlerce kişinin katılımda bulunduğu konserde sevilen şarkılarını büyük bir coşku ile seslendiren Dalkılıç’a Denizli halkı büyük bir ilgi gösterdi. Ünlü sanatçı konserinde söylediği şarkılar ile hayranlarına güzel anlar yaşattı.  Konser esnasında sahneye çıkan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin Murat Dalkılıç’a çiçek ve günün anısına armağan etti.

 

Ünlü sanatçı Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e kendisini Denizli halkı ile buluşturdukları için teşekkür etti. Başkan Gürlesin ise burada yapmış olduğu konuşmasında, 2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları’nın son gününde olduklarını, 3 gündür gerçekleştirilen etkinliklerde kendilerine yalnız bırakmayan vatandaşlara teşekkür ettiğini, 3. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları’nı 2019 senesinin Mayıs ayında yapmayı planladıklarını ve tüm Denizli halkına teşekkür ettiğini dile getirdi.

 

3 gün devam eden dev organizasyonla Pamukkale Belediyesi ülke çapında da rüştünü ispatlamış oldu. 6 ay ara ile gerçekleştirilen 2 spor oyunlarıyla Pamukkale’yi sporun merkezi durumuna getiren Pamukkale Belediyesi, Denizli turizmine de büyük katkı sağladı. Kurulalı 4 sene olan Pamukkale Belediyesi, spor ve turizm ile alakalı önemli projeleri hayata geçirip şehir gelişiminin öncülüğü ne üstlenip dikkatleri çekti. Pamukkale isminin hem ulusal hem de uluslararası arenada duyulması amacı ile Başkan Gürlesin ve ekibi daha büyük projeler için de hazırlıklara başlamış oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.