Dev Projenin Yarısı Bitti

Dev Projenin Yarısı Bitti

Vizyon projeler yapmayı sürdüren Pamukkale Belediyesi’nin Bağbaşı mahallesinin çehresini değiştirecek olan Pamukkale Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’nde çalışmalara ara verilmeden devam ediliyor.

A+A-

Henüz 4 senelik bir kuruluş mazisine sahip olan Pamukkale Belediyesi, geleceğe kalıcı eserler bırakmayı sürdürüyor. Sağlık ile alakalı Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniği, Cumhuriyet 112 Acil ve ASM  ile Karahayıt 112 Acil ve ASM’yi, gerçekleştiren Pamukkale Belediyesi’nin Bağbaşı’ndaki projesi de yükselmeye başladı. Bu bölgedeki en mühim eksikliklerden birini giderecek olan Pamukkale Kültür, Sanat ve Yaşam Merkezi’nde çalışmalara ara verilmeden devam ediliyor. Ortalama 11 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan proje Pamukkale Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında dikkatleri çekiyor.

 

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ OLACAK

 

Arsasının tümü Pamukkale Belediyesi’ne ait olan vizyon proje, toplam 10 bin 872 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek. 2 katlı derslik ve nikah salonu bloğu ve tek katlı konferans salonu bloğu da olan projede; Kültür Merkezi, nikah salonu, kreş eğitim merkezi, bilgi evi, spor merkezi ve oyun alanları da bulunacak.  Bu devasa projede yeşil alanlar, spor alanları, oturma ve dinlenme alanları, su bahçeleri ve alışveriş alanları yer alacak. Ayrı bir blok olarak planlanmış olan konferans salonları ise ortalama 800 kişiye aynı anda hizmet sunabilecek. Büyük salon 575 kişilik, küçük salon ise 210 kişilik kapasiteli.  Bunun yanında Pamukkale Kültür, Sanat ve Yaşam Merkezi’nde 1150 metrekarelik fuaye ve sergi alanı da olacak. Kreş, Bilgi Evi ve Etüt Merkezi de yine bölgenin isteklerine cevap verecek. Proje, ana temasında da engelsiz bir yaşam merkezi olarak da tasarlanıp, engelli vatandaşların da rahat bir şekilde sosyal yaşantılarına katkı sağlayacak.

 

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

 

Başkan Hüseyin Gürlesin, her mahallenin acil olan ihtiyaçlarına göre projeler hazırladıklarını, bunun yanında vizyon projeleri de hayata geçirdiklerini, Bağbaşı nüfusunun yoğun mahallerden bir tanesi olduğunu, bu bölgeyle beraber tüm Denizlili vatandaşların kullanacağı dev bir projenin hazırlandığını, Pamukkale Kültür, Sanat ve Yaşam Merkezi’nin engelli vatandaşların da rahat bir şekilde kullanabilecekleri biçimde planlandığını, içerisinde bulunan birimlerin bu bölgede yaşayan vatandaşlarla berber tüm Denizli halkına hitap edeceğini, maliyetinin 55 milyon TL olarak öngörüldüğünü, Pamukkale Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi inşaatının ortalama % 50’sinin tamamlandığını, projenin yıl sonuna kadar hizmete girmesinin planlandığını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.