Devletten Yardım İstedi

Devletten Yardım İstedi

Denizli ve Türkiye’nin en büyük ihracatçılarından Yasin Özpek öyle bir şey yaptı ki görenler hayrete düştü.

A+A-

Denizli merkezli, Türkiye’nin en büyük alabalık ihracatçılarından olan Yasin Özpek, balık işleme tesisi, yem fabrikası ve balık üretim çiftliklerinde çalıştıracak işçi bulamadı ve kendi fabrikasında işçi oldu. İşçi bulamadığı bölümlerde işin aksamaması amacı ile görev alan Özpek, Türkiye'de işsizlik değil de iş beğenmemenin olduğunu var, herkesin masa başı iş istediğini belirtti.

Türkiye'den yapılan alabalık ihracatının tek başına % 27'lik bölümünü yapan bir firmanın yönetim kurulu başkanlığını yapan Yasin Özpek, tesislerinde çalıştıracak işçi bulamadığından şikayetçi. Özpek, yoğun dönemlerde kendisinin de çalışanlarına yardımcı olmak için fabrikada görev yaptığını ifade etti. Balık işleme tesisi, yem fabrikası ve balık üretim çiftliklerinde çalışacak işçi bulmak amacı ile İŞKUR’a başvurduklarını ama gelen işçilerin iş beğenmediklerini ifade eden Özpek, nerede eksik varsa oraya koştuğunu ve işçileriyle beraber omuz omuza üretime yardımcı olduğunu dile getirdi.



'İŞSİZLİK VARKEN BİZ ÇALIŞTIRACAK İNSAN BULAMIYORUZ'

Özpek, 200'ün üstünde personeli olduğunu ama  daha fazlasına ihtiyaç duyduğunu ifade ederek Çiftliklerde, balık işleme tesisinde ve yem fabrikasında vasıfsız işçiye ihtiyaç duyduklarını ama ne yaptılarsa da eleman bulamadıklarını, acilen 20'ye yakın personel almak istediklerini, dönem dönem işlerin çok yoğunlaştığını,  bu durumlarda planlama, pazarlama gibi işleri bırakarak kendinin de çalışanlarının yardıma koştuğunu, Türkiye'de bu kadar işsizlik varken kendilerinin çalıştıracak insan bulamadıklarını belirtti.

Artık herkesin masa başı iş istediğini söyleyen Özpek, herkesin masa başı iş istediğini, ama ülkenin üretime ihtiyacı olduğunu, üretim için de elemanın şart olduğunu, üretmeden kalkınma olmayacağını, ihracat hedefinin 500 milyar dolara çıkarmış olan bir ülkede yeni kuşaklara iyi bir gelecek bırakmanın yalnızca üretmekle mümkün olacağını ve devletten bu duruma el atmasını istediğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.