Dikkat! Elimizden Uçmasın...

Dikkat! Elimizden Uçmasın...

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA bağlı 376 müze ve ören yeri için,müze ve ören yerleri gişelerinin kiraya verilmesi işi ihalesi 07.eylül.2016 Çarşamba günü  tahmini 1.190.366.053 (birmilyaryüzdoksanmilyonüçaltmılaltıbinelliüç )TL bedelle ihale edilecekti

A+A-

ELİMİZDEN UÇMASIN  (DENİZLİ İÇİN BİRLİK ZAMANI)                 

 

 İhale PAZARLIK USULÜ yapılacaktır.

 

 İhale ilanında ihalenin süresi yer almamakta olup, Denizli için önemli noktalarından biri, LAODİKYA antik kentinin de ihale kapsamına alınmış olmasıdır.

 

 Yani LAODİKYA antik kentine yıllarca maddi manevi  destek vermiş  ,büyükşehir belediyemiz,  Pamukkale antik kenti ören yerini işletimini  alamayacağı gibi LAODİKYA antik kentinin işletmesini   kaybetme  riskiyle karşı karşıyadır.LAODİKYA antik kenti 2015 yılında ziyaretçisini artıran ender ören yerlerinden biri olup, bu yıl ziyarete açılacak LAODİKYA kilisesi vasıtasıyla çok önemli bir inanç turizm noktası olacaktır. EFES kilisesini ve LAODİKYA kilisesini ziyaret eden bir Hıristiyan, hacı olmaktadır.

 

   Peki bu ihale tüm ören yerlerini birlikte ihaleye çıkarılması ile kim tarafından toplu olarak alınabilir, bir  tek alıcı vardır oda TURSAB, ihalenin toplu tüm ören yerleri işletiminin de pazarlık usulu verileceğine göre, ihaleyi yapan kurumun kendi kendine pazarlık şansını ne kadar düşürdüğü de ortadadır.

 

  TURSAB müze ve ören yerleri işletimin de, asla bir tekel olmamalıdır .

 

  2015 yılı itibariyle DÖSİMM in ilan ettiği ilk 20 ören yerleri ve gelirleri de aşağıdaki gibidir, ilk 20 örern yeri geliri 2015 yılından toplan 299.921.723 tl dir .Bu rakamlardan anlaşılacağı gibi ihalenin süresinin bir yıllık olabilmesi imkansızdır.

 

 

    Büyükşehir belediyemizin, Pamukkale belediyemizin acilen bu ihale sürecine itiraz etmesi, ihalenin yapılırken rekabet şartlarının oluşması , PAMUKKALE ve LAODİKYA ören yerinin işletiminin DENİZLİ de kalabilmesi için , Sayın bakanımız Nihat ZEYBEKÇİ başta olam üzere tüm milletvekillerimizi ,Sayın valimizi, büyükşehir belediye başkanımızı ,Pamukkale ve Merkezefendi belediye başkanlarımızı, tüm sivil toplum örgütlerimizi , DENİZLİ için konunun önemine ,ihaleye kalan süreye dikkat çekerek ,DENTUROD olarak Pamukkale ve Laodikya ören yerlerinin işletiminin  Denizli de kalması için  birlik olmaya tüm Denizli leri Denizli yi sevenleri destek vermeye davet ediyoruz. 

 

  DENTUROD

YÖNETİM KURULU ADINA

GAZİ MURAT ŞEN

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.