Dikkat! Kargonuz Var

Dikkat! Kargonuz Var

Yıllardır en çok kullanılan telefon ile dolandırıcılık yöntemine bir tanesi daha eklendi.

A+A-

Bilindiği gibi telefondan yapılan dolandırıcılıklar, son senelerde iyice yayıldı ve çok arttı. Bilhassa kendilerini telefon üzerinden 'polis, jandarma' olarak tanıtan bu tür dolandırıcılıklara bir tanesi daha eklendi.

Kargonuz Var

Süreç şöyle işliyor: Telefonunuza, "Kargonuz var. Kapınızdayız ama evde kimse yok." benzeri bir SMS alıyorsunuz. Aynı numara bazı durumlarda sizi arayıp geri kapatabiliyor. Eğer bu numaraya inanarak geri dönüş yaparsanız, cep telefonu operatörünüz her 7 saniye için 25 liralık bir fatura çıkarıyor.

Gelen çağrı sonrasında, birkaç saniye içerisinde gelen SMS'in içerisinde 800'lü bir numara yer alıyor. Eğer bu numaraya dönüş yaparsanız, sohbet hattı gibi çalışan bu hat üzerinden her 7 saniyede 25 TL gibi bir ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz. Konuyla ilgili gelen ilk ihbarın Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne geldiği, sonrasında İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, İzmir, Ankara, Adana gibi birçok ilde polise ihbarların arttığı belirtildi.

Her zaman olduğu gibi bu durumlarda yapılması gereken tek şey ilgili SMS'lere itibar ederek geri dönüş sağlamamak olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.