Dikkat ! Kene Can Almaya Başladı Bile

Dikkat ! Kene Can Almaya Başladı Bile

AYDIN’ın Koçarlı İlçesi’nde, kenenin ısırdığı Çilen Özdemir, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’nden hayatını kaybetti.Nişanlı ve evlilik hazırlığı yapan genç kız yakınlarını üzdü.

A+A-

Kırım-Kongo Hemorajik Ateş (KKHA),keneler tarafından taşınan Nairovirüs isimli bir mikrobiyal etken  tarafından neden olunan ateş, cilt içi ve diğer alanlarda kanama gibi bulgular ile seyreden hayvan kaynaklı bir enfeksiyondur. Son yıllarda tedavide görülen gelişmelere rağmen, bu enfeksiyonlarda ölüm oranları hala yüksektir.

 

Ailesi Koçarlı İlçesi Esentepe Mahallesi’nde çiftçilik yapan Çilen Özdemir’i, 3 gün önce başından kene asırdı. Keneyi eliyle koparan Özdemir, kenenin başının içeride kaldığını fark etmediği için kimseye bir şey söylemedi. Dün Sabah saatlerinde ateşi yükselen genç kız, olanları ailesine anlatınca Aydın Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Dahiye Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan Çilen Özdemir’e yapılan tahlillerde KKKA hastalığı teşhisi pozitif çıktı.

Kan ihtiyacı olması üzerine başta ailesi olmak üzere Esentepe Mahallesi’nden çok sayıda vatandaş hastaneye akın etti. Genç kız, yapılan müdahalelere rağmen akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Nişanlı olan ve düğün hazırlıkları yapan Özdemir’in ölüm haberini alan ailesi ve yakınları, hastanede sinir krizi geçirdi. Kene kurbanı genç kız, Esentepe Mahalle Mezarlığı’nda gözyaşları arasına son yolculuğuna uğurlandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.