Dikkat! O İlçeler Öncelikli

Dikkat! O İlçeler Öncelikli

Denizli ilinde itfaiye ve AFAD başta olmak üzere pek çok kurum, Meteoroloji’den gelen fırtına uyarısı ile teyakkuza geçti.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Orta Akdeniz üstünde meydana gelen fırtınanın, Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece saat 01.00 sularında Türkiye'nin batı kıyılarına erişeceği uyarısı üstüne bölgede kırmızı alarm verildi. Fırtınanın en fazla İzmir ilinde ve Muğla'nın Marmaris, Bodrum, Datça  ile Milas ilçelerinde etkili olacağı, rüzgar hızının saatte 120 km’ye kadar çıkabileceği, yağışın da metrekarede 100 kilogramın üstüne çıkabileceği ifade edildi. Fırtınanın İç Ege'deki Denizli'nin bazı ilçelerine kadar erişebilme olasılığına karşı resmi kurumlara da acil kodlu uyarılar gönderildi.  

340 Personel Hazır

Başta Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) gerekli olan tedbirleri aldı. 2 kurumda izinler iptal edilirken, hazırlıklı olunması emrini verdi. İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, acil kodlu uyarılar üstüne itfaiye olarak teyakkuza geçtiklerini ifade ederek, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün acil kodlu uyarıları üstüne Denizli itfaiyesi olarak kendilerinin de hazırlıklarını yaptıklarını, kurum olarak tüm izinleri kaldırdıklarını, arama kurtarmada görevli tüm personelin hazır bulanmasını istediklerini, yedek ekipmanları da acil durumlar için hazırladıklarını, oluşabilecek olumsuzluklara karşı en hızlı biçimde müdahale edeceklerini, bu bölgede bilhassa Sarayköy, Tavas, Kale, Acıpayam, Çameli gibi ilçelerinin öncelikli ilçeler durumunda olduğunu, diğer kamu kurumları ile de devamlı temas halinde olduklarını, bölgede önceliğin can kaybı olmaması için kurtarma görevlerini yerine getirmek ve su baskınlarına karşı gerekli tedbirleri almak olduğunu, şu an itibari ile 94 müdahale aracı ve 340 personelin hazır bir biçimde tutulduğunu belirtti.

 

 

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.