Diyarbakır 5 Şehidini Daha Uğurladı...

Diyarbakır 5 Şehidini Daha Uğurladı...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen 5 asker düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Hastane bahçesinde son 10 günde 16 şehit cenazesi için tören yapılmış oldu.

A+A-

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün yaşanan çatışmalarda şehit olan askerler için uğurlama töreni yapıldı. Beş şehit cenazesi törenin ardından memleketlerine gönderildi. Hastane bahçesinde son 10 günde 16 şehit cenazesi için tören yapılmış oldu.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 2 aydan fazla süredir devam eden çatışmalar, dün şiddetlenmişti. İlçede dün sabah yaşanan ilk çatışmada 3 asker ve 2 polis ağır yaralanmış, yaralı askerlerden 2'si hastanede şehit olmuştu. Dün yine gün içerisinde çıkan çatışmalarda yaralanan askerlerden 3'ünün daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 5'e yükseldi. Yaralı 1 asker ve 1 polisin tedavileri devam ediyor.

Dünkü çatışmalarda şehit olan Teğmen Recep Erdoğan (25), Astsubay Üstçavuş Nusret Atmaca (36), Jandarma Uzman Çavuş Sercan Bulak (27), Uzman Erbaş Bekir Şimşek (25) ve Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi için Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde tören düzenlendi.

Törenin ardından şehitlerin cenazesi ambulanslara konularak memleketlerine gönderilmek üzere Diyarbakır Havaalanı'na götürüldü.

"SIRA KİMDE DİYE KENDİME SORUYORUM"

Şehitlerin acı haberleri baba ocaklarına da ateş düşürdü. Şehit Teğmen Recep Erdoğan'ın, acı haberi memleketi Gümüşhane'deki yakınlarını yasa boğdu. Baba Vahittin Erdoğan adeta yıkıldı.

Astsubay Üstçavuş Nusret Atmaca ve Uzman Çavuş Bekir Şimşek'in Yozgatlı olduğu öğrenildi. Atmaca'nın, Sorgun'un Aşağıcumafakılı köyünde oturan babası Osman Atmaca gözyaşlarına boğuldu. İki çocuğu olan Atmaca'nın, Şanlıurfa'dan geçici olarak Silopi'ye oradan da Sur'a geçtiği öğrenildi.

Jandarma Uzman Erbaş Bekir Şimşek'in Aydıncık ilçesindeki babaevinde de yas vardı. Şehidin, babasını 15 yıl önce kaybettiği öğrenildi. Hataylı Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi'nin, daha önce Sur'da şehit olan komutanı Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa ve arkadaşlarının ardından paylaştığı "Soruyorum şimdi kendime sıra kime ağlayacağım diye" mesajı ise görenleri duygulandırdı.

Jandarma Uzman Çavuş Sercan Bulak'ın Ankara'daki baba ocağına da ateş düştü. Anne Fadime ve baba Yaşar Bulak, acı haberle gözyaşlarını tutamadı. Şehit Bulak'ın, Miray adında 2 aylık bir kızı olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.