Doğu Türkistanlı Kızın abisinden Maocu Perinçek'e Tepki

Doğu Türkistanlı Kızın abisinden Maocu Perinçek'e Tepki

Doğu Türkistanlı kız öğrencinin abisinden Perinçek'e sert tepki

A+A-

Çin'in Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine karşı uyguladığı baskı ve zulüm politikası Türk ve dünya kamuoyunda tepkilere neden olurken Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten konuyla ilgili skandal bir açıklama geldi.

Çin yönetiminin toplama kamplarını savunan Perinçek kamplarla ilgili; "Yalan bunlar yalan. Baştan aşağı yalan. Nasıl Türkiye PKK'yı kesiyor diye  propagandalar var bu da onun gibi. Aynı bizim köy enstitüleri gibi meslek öğreten, Çince öğreten, eğitim yapan kamplar" diye konuştu.

Öte yandan Doğu Türkistan'ın Urumçi kentindeki deki Şincan Üniversitesi tıp fakültesinde çocuk gelişimi üzerine yüksek lisans yapan 27 yaşındaki Aygül Ablet'in de toplama kampına alındığı ortaya çıktı.

AYGÜL ABLET'İN ABİSİNDEN PERİNÇEK'E SERT TEPKİ

Aygül Ablet'in Türkiye'de yaşayan abisi Tursunjan Ablet, Perinçek'in açıklamalarına Twitter'dan tepki göstererek kardeşinin eğitim durumunu hatırlattı.

Abi Ablet, kardeşinin yüksek lisans eğitimi görmekte olduğunu ve ileri seviyede Çince ve İngilizcesinin olduğunu ifade ederek "Böyle bir üst düzey eğitim görmekte olan masum kızın hangi eğitim kampına ihtiyacı varmış?Doğu Perinçek? açıkla!" ifadelerini kullandı.

İşte Tursunjan Ablet'in o paylaşımı:

792d54e8eae05f2abc38547007741a4b-0.png

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.