Down Kafe Özel Çocuklara Umut Oldu

Down Kafe Özel Çocuklara Umut Oldu

Başkan Aşkın Tören’in hayata geçirdiği önemli sosyal sorumluluk ve farkındalık projelerinden biri olan “Down Kafe” (Menekşe Kafe 52+1) özel çocuklara umut oldu.

A+A-

Down sendromlu gençlere sosyal hayata etkin katılım imkânı sunan aynı zamanda vatandaşlar için de nezih bir mekân olarak hizmet veren Menekşe Kafe her kesimden yoğun ilgi görüyor.

ENGELLER AŞILIYOR YÜZLER GÜLÜYOR

Altınordu’nun engel tanımayan, sevgiyi mayalayan mekânı Down Kafe’ye ilgi her geçen gün artıyor. Ordu’da alanında ilk ve tek olan kafe, engelli olan ve olmayanların ortak bir mekânda buluşarak iletişim kurmalarını sağlıyor. Menekşe Kafe, down sendromlu gençlerin sosyal ve ekonomik hayat içinde yer almalarını ve temel yaşam becerilerini geliştirmelerine de katkı veriyor.

 Altınordu Belediyesinin Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı eğitimde iş birliği protokolü çerçevesinde Down sendromlu çocukları hayata hazırlayan bir eğitim kurumu görevi de üstlenen Menekşe Kafe’de servis hizmeti vermeye başlayan gençler, özel Eğitim ve Yiyecek İçecek öğretmenleri rehberliğinde uygulamalı eğitimlere devam ediyorlar.

DOWN SENDROMLU’LAR İÇİN ÖRNEK UYGULAMA

Down sendromlu gençler, kafede aldıkları sorumluluk ile kahvaltı hazırlamadan, tabak götürmeye ve boşları toplamaya kadar servis hizmetlerinin tamamını öğretmenleri nezaretinde dikkatle yerine getiriyorlar. El becerilerini geliştirmek için resim çizen, çeşitli peçetelikler yapan özel çocuklar aynı zamanda dengelenme eğitimi de alıyorlar. Kaliteli vakit geçirmek için sevdikleri müzikler eşliğinde hep birlikte oyunlar da oynayan özel çocuklar, toplum ile iletişim ve etkileşim imkânı bulurken toplum da bu özel çocukları yakından tanıma fırsatı buluyor. Devam eden program kapsamında 12 Down Sendromlu gence her gün saat 9 ile 16 arası yiyecek ve içecek hizmetleri konusunda uygulamalı eğitim veriliyor.

Menekşe Kafede çalışmaya başlayan gençler Altınordu Belediyesi tarafından her sabah servis ile evlerinden alınıp iş bitiminde tekrar evlerine bırakılıyorlar.

Ali Yazan/ Ordu /Akis Haber 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.