DSİ'den Çameli'ne iki büyük müjde

DSİ'den Çameli'ne iki büyük müjde

DSİ Denizli iline ve ilçelerine yaptığı yatırımlarla kentin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya ve Denizlili vatandaşların içme ve kullanma suyunu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

A+A-

DSİ Denizli iline ve ilçelerine yaptığı yatırımlarla kentin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Denizli ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde çok büyük önem arz etmektedir.

 

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Denizli ili de sonunda nasibini aldı.

 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü insanların en hayati ihtiyacı olan içme suyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, "Su ve toprak kaynakları bizim için çok önemli. DSİ ailesi olarak ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler de bulunmaya devam edeceğiz."

 

Modern Sulama Projeleri

 

"DSİ olarak modern sulama projelerini de geliştirdik. Modern sulama sayesinde tarımdaki verim artışı, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde artışa neden oldu. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına da hizmet etti." dedi.

 

Denizli Çameli İmamlar Barajı ve Sulamasının tamamlandığı müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, "Çalışmaları tamamlanan İmamlar Barajı ve Sulaması kapsamında 2019 yılı sulama sezonunda 2.110 dekar zirai arazinin tamamına sulama suyu verilecektir." dedi.

 

Çameli ilçesini taşkın zararlarından korumak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Mevlüt Aydın, "Bu bağlamda Eylül ayında yapımı tamamlanan Denizli ili Çameli ilçe merkezi Paşa Deresi ve yan kolları üst havza tedbirleri işi kapsamında 1.445 metre toprak trapez kanal, 2.072 metre kargir duvarlı kanal, 1.041 metre ızgaralı kanal, 17 adet menfez ve 2 adet tersip bendi yapılmıştır. Bu projelerde emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.