DSO Ev Sahipliği Yaptı

DSO Ev Sahipliği Yaptı

DSO Ev Sahipliği Yaptı

A+A-

Borsa İstanbul ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Himmet Karadağ, Denizlili sanayicilerle buluştu. Denizli Valisi Hasan Karahan başkanlığında, Denizli Sanayi Odası(DSO) ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya DSO meslek komitesi üyeleri, Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu ve akademisyenler katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Böyle önemli görevlerde yer alan bir hemşerimizle bir araya gelmek bize mutluluk veriyor. Biz Denizlili sanayiciler olarak şirketleri kurmayı ve çalışkanlığımızla şirketlerimizi büyütmeyi çok iyi biliyoruz; ancak sonrasını getiremiyoruz. İnanıyoruz ki Himmet Bey, bize bu akşam sürdürülebilir şirketlere dönüşmenin ipuçlarını verecek.” dedi.

 

Sunumuna Dünyada ve Türkiye’deki ekonomik göstergelerle başlayan Karadağ, bir finansman modeli olarak halka arz konusunda katılımcılara bilgi verdi. Özellikle banka kredileriyle finansman maliyetlerinin çok arttığını belirten Karadağ, “Halka açılan şirketlerimizde dramatik bir değer artışı görüyoruz. Kurumsallaşmasını tamamlamış ve belirli bir ölçeğe gelmiş şirketleri halka açmak, ciddi bir yatırım finansmanı kaybı oluyor.” şeklinde konuştu.

 

Borsa İstanbul hakkında da bilgi veren Karadağ, “BİST’i mal ve hizmetlerin sahipliklerinin değiştirildiği büyük bir pazara benzetebiliriz. Borsalar, Dünya ticaretinin geldiği en sofistike sistemlerdir. Biz her gün 1,5 milyar işlemi sıfır hata ile gerçekleştiriyoruz. Bugün 2. el bir otomobilin alınıp satılması bile yarım gün alırken; içinde taşınmaz ve otomobillerin olduğu koca bir şirketi saatler içerisinde devredebiliyoruz. Ticaretin bütün risklerini bertaraf ettiğimiz için bu kadar kolay ve hızlı bir şekilde ticaret yapabiliyoruz. ”dedi.

 

Toplantı, katılımcıların sorduğu sorulara Karadağ tarafından cevap verilmesi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.