''Dünyada Söz Sahibi Olmanın Anahtarı Yerli Üretim''

''Dünyada Söz Sahibi Olmanın Anahtarı Yerli Üretim''

''Dünyada Söz Sahibi Olmanın Anahtarı Yerli Üretim''

A+A-

Milletvekili Şahin Tin, yerli üretime desteği her geçen gün arttırdıklarını belirtti

 

“BÜYÜMEK İÇİN YERLİ ÜRETİM ŞART”

 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, hükümet olarak attıkları her adımda ve aldıkları tüm kararlarda yerli üretime verdikleri desteği her geçen gün daha da artırdıklarını söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Büyümenin, ilerlemenin ve Dünya’da söz sahibi olmanın anahtarı her alanda yerli üretimde başarılı olmaktan geçiyor” dedi.

 

AK Parti Denizli Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, yerli teknoloji üretimine verilen desteklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Şahin Tin, Meclis’te yapılan kanuni düzenlemeler başta olmak üzere hükümetin yaptığı tüm çalışmalarda sanayiciyi rahatlatacak, yerli üretimin önünü açacak önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

 

“AR-GE DESTEKLERİ ARTARAK SÜRÜYOR”

 

Ar-Ge, tasarım ve inovasyon çalışmaları üzerine birçok desteklemeyi başlattıklarını söyleyen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin; “Son yıllarda, gerek kamu kaynakları ile gerekse diğer çeşitli fon ve kaynaklar yoluyla Ar-Ge ve yenilik projelerinin, inovatif fikirlerin desteklenmesine yönelik önemli miktarda Ar-Ge harcamaları yapılmaktadır. Ülke olarak bu çabalardan beklentimiz; yapılan bu harcamaların ülkemize katma değer sunacak ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücümüzün artırılmasına katkı sağlayacak yüksek teknoloji içeren ürünlere dönüşmesi ve ticarileşmesidir. Bu nedenle bu alanda büyümeyi önemsiyor ve destekliyoruz” dedi

 

TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIMLARINA 5 MİLYON DESTEK

 

Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürünlerin pazarlara çıkarılarak ticarileştirilmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Milletvekili Şahin Tin; “Ekonomimize katma değer oluşturarak cari açığın kapanması için uluslararası pazarlarda yer almak ve teknolojik ürün ihracatımızı artırmak son derece önemli. Bu anlamda işletmelerin yapacakları teknolojik ürün yatırımlarını her geçen gün daha da artan bir güçle destekliyoruz. Bu bağlamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız öncülüğünde KOBİ’lerin, yurtiçi ve yurtdışı akademik veya araştırma enstitülerinin yaptıkları ar-ge, yenilik ve tasarım projeleri sonucu ortaya çıkan teknolojik ürünler üretmeleri durumunda 5 Milyon TL’ye kadar varan destek verilecek” dedi.

 

YERLİ ÜRETİMDE FİNANSMANA ERİŞİM DAHA DA KOLAYLAŞIYOR

 

Milletvekili Şahin Tin, hayata geçirilen bu yeni program ile teknolojik ürün odaklı yatırım yapmak isteyen KOBİ’ler için finansmana erişiminin daha da kolaylaşacağını söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Bu destek programıyla KOBİ’lerin daha fazla nitelikli insan kaynağına kavuşması amaçlandığı bir gerçektir. Aynı zamanda Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında yoğunlaşmasını da sağlıyoruz. Böylelikle imalat odaklı yatırımları artmasının önündeki engeller tamamen ortadan kalkmış olacak. Bu noktada KOBİ’lerin rekabet güçlerini artırarak, ihracatta orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin payı yükseltilmiş olacak, teknolojik ürün ihtiyacı yerli imkânlarla karşılanmış olacak, ithalat azalacak ve milli ürün imalatıyla yerli katma değer artacaktır” belirtti.

 

TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIMINA YÜZDE 100 DESTEK

 

KOSGEB aracılığıyla KOBİ’lere 5 Milyon TL’ye kadar verilecek olan desteğin detaylarına ilişkinde bilgiler veren Milletvekili Şahin Tin; “Bahse konu destekleme yerli teknolojik yatırımda bir çığır açacak.  Bu destekleme ile yatırım projesi süresince, makine-teçhizat, kalıp ve bunlara ait taşıma, montaj ve sigorta giderleri ile yazılım gideri, üretim hattı tasarım gideri, personel gideri desteği, eğitim ve danışmanlık desteği ile kira desteklemeleri olacak. Destekleme mikro işletmeler için yüzde 70 geri ödemesiz, yüzde 30 geri ödemeli; küçük orta ölçekli işletmeler için yüzde 60 geri ödemesiz, yüzde 40 geri ödemeli şeklinde olacak. Üretime konu ürün, yüksek teknolojik alanda yer alan bir ürün ise yüzde 5 ilave destekte verilecek. Destek kapsamında alınacak makine teçhizatın yerli üretim olması önemli olacak, yatırımın gerçekleşmesi için alınacak makine-teçhizat ve yazılım giderleri ise yerli malı belgesi kapsamında alınması durumunda geri ödemesiz destek oranına ek yüzde 15 ilave ile verilecek. Destek kapsamında yatırımcıdan talep edilecek olan teminat mektubu giderleri de yüzde 100 oranında desteklenecek.” dedi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.