Dursun Önkuzu Kimdir? Ve Nasıl Şehit edildi?

Dursun Önkuzu Kimdir? Ve Nasıl Şehit edildi?

Ülkücü Ertuğrul Dursun Önkuzu'yu Şehadetinin 49. yılında rahmetle anıyoruz. Önkuzu kimdir? İşte Ertuğrul Dursun Önkuzu'nun biyografisi

A+A-

Ertuğrul Dursun Önkuzu Kimdir?

Ertuğrul Dursun Önkuzu 1948 senesinde Tokat'ın Zile ilçesinde dünyaya geldi. Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu'nda eğitim görürken karşıt görüşlü öğrenciler tarafından 23 Kasım 1970'de ciğerlerine pompayla hava basılarak vahşi bir şekilde katledildi. Cenazesi doğduğu yer olan Zile'de toprağa verildi.

Şehidimiz Ertuğrul Dursun Önkuzu 1948 yılında Tokat ilinin Zile kazasında doğdu. Ailesinin en büyük ve tek erkek evladı olan Önkuzu, "Kuzu İmamlar" ailesinden gelmektedir.

Babası "Hacı Abdullah Efendi" sobacılıkla uğraşan el iman sahibi bir insandır. Annesi "Yeter Önkuzu" okur yazarlığı olmamasına rağmen ileri görüşlü, kendisini dini ve milli konularda yetiştirmiş bir hanımefendidir.

Dedesi "Kadir Efendi" birinci dünya savaşına katılmıştır.

Babası Kadir Efendidir. Annesi Yeter Hanım İlk öğrenimini Zile'de Sakarya İlkokul'unda, orta öğrenimini ise Zile Ortaokulu'nda tamamlamıştır. Zile Sanat Enstitüsü Tesviye Bölümü'nü bitirmiş ve aynı zamanda Kuran Kursu'na devam etmiştir.

Ülkücü Hareketin İlk Şehitlerinden

4 Ocak 1968 tarihinde Ruhi Kılıçkıran ile ilk şehidini veren Milliyetçi - Ülkücü Hareket, 21 Mart 1970 tarihinde Süleyman Özmen ile ikinci şehidini vermiştir. Ülkücü Hareket kısa bir zaman sonra 8 Haziran 1970 tarihinde Yusuf İmamoğlu ile üçüncü şehidini vermiştir.. Ülkücü Hareket, 23 Kasım 1970 tarihinde ise Ertuğrul Dursun Önkuzu ile dördüncü şehidini vererek Ülkücü Hareket ve Türk Milletini derinden yaralamıştır.

Dursun Önkuzu Nasıl Şehit Edildi?

Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulunda tahsil görürken İşgal altında ki okulda komünistler tarafından yakalanıp üç gün süren işkence ardından bisiklet pompasıyla ciğerlerine hava basılarak Dursun Önkuzu, insanlık dışı işkencelerden sonra 23 KASIM 1970 tarihinde okulun üçüncü katından aşağıya atılarak şehit edilmiştir.

Önkuzu hey!  Önkuzu! ...
Önde gider Önkuzu...
Anası 'Dursun' demiş...
Durmaz... gider Önkuzu.
Kuzu yürür... kuzu yürür...
Önde Önkuzu yürür...
Kuzular meledikçe
Gönlüme sızı yürür! ...
Önkuzu hey! ... Önkuzu! ...
Önde gider Önkuzu...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.