Ege'de Pazar günü kasırga alarmı!

Ege'de Pazar günü kasırga alarmı!

Akdeniz'de etkili olan Tropical Medicane kasırgasının 30 Eylül Pazar gününde Ege'de Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, Balıkesir ve Denizli'yi vurması bekleniyor.

A+A-

Son dakika tahminleri ışığında ülkemizde daha önce hiç görülmemiş bir meteorolojik olayın Pazar günü yaşanması bekleniyor. Küresel tahmin modellerine göre ülkemize adım adım bir kasırga yaklaşıyor. İyon Denizi üzerinden gelecek olan kasırganın Ege'ye büyük bir zarar vermesi bekleniyor. Tropical Medicane olarak adlandırılan bu kasırga Pazar ya da Pazartesi günü Ege kıyılarını da vuracak.

 

Son dakika tahminleri büyük korku yarattı. Küresel tahmin sistemlerindeki modellere göre Türkiye’ye afet boyutlarında bir kasırga yaklaşıyor. İyon Denizi üzerindeki kasırga yönünü değiştirmediği takdirde 30 Eylül Pazar gününde Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, Balıkesir ve Denizli'nin bu kasırgadan etkilenmesi bekleniyor. Bu kasırganın Ege'den geçtikten sonra da İstanbul'u vurması beklenmekte.

 

Risk Oldukça Büyük

 

İlk olarak Havaforum Twitter hesabı tarafından duyurulan Tropical Medicane kasırgasının adım adım yaklaştığı belirtildi. Yunanistan’ın güneyine ulaşacak olan kasırga, eğer Yunanistan’da hiçbir kara parçasına yükünü boşaltmadan yurdumuz kıyılarına eriştiği takdirde hasar daha da korkunç olabilir. Rüzgarla beraber kasırganın 100 kilogram dolaylarında yağış getirmesi de bekleniyor.

Ege Kasırga

 

Bazı yerlerde 150 km hızı aşması beklenen rüzgar daha da büyük tehlike oluşturacak. Özellikle kıyı kesimlerde ciddi etkiler oluşturabilecek rüzgar ve yağışlarla beraber metrelerce yükseklikte dalgalar da görülebilir.

 

İlk Defa Olacak

 

Ülkemize adım adım yaklaşan asırga hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü henüz bir açıklama yapmazken ilgili konu hakkında Cuma gününe kadar Meteoroloji’den kasırga konusunda uyarı niteliğinde bir yazı bekleniyor. Akdeniz’in orta kesimlerinde etkili olan Tropical Medicane kasırgasının ilk defa yurdumuzu ciddi boyutta etkilemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.